"Ravimiameti otsus jõustub, kui Merck Sharp & Dohme OÜ või tema kaitsja ei ole 15 päeva jooksul esitanud otsuse peale kaebust maakohtule," ütles ravimiameti peadirektori asetäitja abi Kaili Lellep BNS-ile.

"Ravimiamet leidis oma otsuses, et ürituse korraldamisel rikkus Merck Sharp & Dohme OÜ ravimi väljakirjutamise ja müügi kingitustega mõjutamise keeldu ning mitmeid reklaami- ja ravimiseaduses ravimireklaamile sätestatud nõudeid," ütles Lellep.

Kuna ürituse meelelahutuslik osa ületas oluliselt teaduslikku poolt, rikkus otsuse kohaselt Merck Sharp & Dohme OÜ ravimiseadust korraldatud üritusega mõjutati retseptiravimi Nuvaring väljakirjutamist ja müüki. Kuna ürituse puhul on tegemist ravimireklaamiga, laieneb pakutavatele hüvedele ravimiseadusest tulenev piirang, mida samuti otsuse kohaselt rikuti.

Lisaks tuvastas ravimiamet ürituse käigus reklaamiseaduse rikkumise, sest üritusel on retseptiravimi kohta avalikustati teavet viisil, millest ei olnud tavalise tähelepanu korral arusaadav, et tegemist on reklaamiga ning reklaamitakse retseptiravimit. Samuti edastati retseptiravimi reklaami isikutele, kellele ei ole lubatud retseptiravimeid reklaamida ja üritusel ei registreeritud kõiki osalejaid. Lisaks esitati retseptiravimi Nuvaring kohta teave kallutatult, teave ei olnud kooskõlas ravimi omaduste kokkuvõttega.

Ravimiamet leidis oma otsuses, et ürituse korraldamisega pani Merck Sharp & Dohme OÜ toime ravimiseaduse järgi kvalifitseeritava väärteo ehk ravimireklaami nõuete ning ravimi väljakirjutamise ja müügi kingitustega mõjutamise keelu rikkumise. Ravimiamet määras Merck Sharp & Dohme OÜ-le 25 000 euro suuruse trahvi.

Otsususega saab tutvuda pärast selle jõustumist. Ravimiameti otsus jõustub, kui Merck Sharp & Dohme OÜ ei ole 15 päeva möödudes otsuse peale esitanud maakohtule kaebust.