60 000 elanikuga Narvas ilmub kolm ajalehte ja lisaks veel tasuta väljaanded. Narvskaja Gazeta, mis sai mullu 70-aastaseks, on neist vanim, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Ostsime tõepoolest ajalehe Narvskaja Gazeta, kuid mitte selleks, et sulgeda, vaid selleks, et seda arendada. Arvan, et üsna pikka aega hakkavad ilmuma kaks ajalehte," ütles Viru Prospekti vastutav väljaandja Tatjana Zavjalova.

Narvskaja Gazetas töötas 13 inimest ja uus omanik loodab üle võtta neist pooled.

Viru Prospekti kirjastab samanimeline usaldusühing, kus äriregistri andmeil on Zavjalova ja Ljudmila Heikinen täisosanikud ning Julia Undseth (Kängsepp) usaldusosanik. Mullu ulatus usaldusühingu käive 176 231 euroni, kasumit teeniti 17 884 eurot. Firma teenis tulu lisaks ajakirjanduse väljaandmisele ka korterite üürimisega.

Narvskaja Gazetat andis kuni 2014. aastani välja OÜ NG-Leht, mis kuulus Saksamaa kodakondsele Miroslaw Pienkowskile. NG-Lehe likvideerimise järel läks ajalehe kirjastamine üle Pienkowski teisele ettevõttele, metallist meditsiinitehnika detaile tootvale osaühingule Micro-Fix. Micro-Fix ja teised Pienkowski ettevõtted on maksuametile kokku üle 1,1 miljoni euro makse võlgu.