Orlovi tundvad inimesed iseloomustavad teda kui energilist ja haritud meest. Peterburi Balti Riiklikust Tehnoloogiaülikoolist on tal inseneriharidus, lisaks on õppinud tööstuse rahvusvahelist juhtimist. Suurt äri ta Narvas ei aja, kuid teenib erinevate linnaga seotud projektide pealt. Lisaks saab renditulu kahtlastel asjaoludel linnalt saadud kinnisvaralt. “Igast asjast oskab ta endale kasu lõigata,” iseloomustab Orlovi endine erakonnakaaslane, Narva volikogu üks väheseid opositsionääre Nadežda Sinjakova, kirjutab Äripäev.

2007. aastal asutas linn sihtasutuse Narva Tööstuspark eesmärgiga luua piirilinnas juurde töökohti. Sihtasutuse palgaliseks juhiks sai Vadim Orlov. Nõukogu liikmeteks määrati linnapea Tarmo Tammiste ja keskerakondlasest linnavolinikud Fjodor Ovsjannikov ning Aleksandr Moissejev. Viimane istub praegu politseiametnikule pistise maksmise eest trellide taga ning on ka saadikukohast ilma jäänud. Ka Ovsjannikov on aastatega uurimiste kadalipus karastunud mees.

Aastate jooksul on linnakassast sihtasutusele eraldatud 2,3 miljonit krooni. EAS on andnud sihtasutusele kokku ligi 900 000 krooni. Kriitikute arvates pole aga lubatud töökohti kusagil ning sihtasutus on lihtsalt üks järjekordne pump, mille abil avalikku raha suunatakse kitsale linna nn eliidile. "Tegin volikogus järelepärimise, mida on Narva tööstuspargis tehtud. Orlov vastas, et tegeleme projektidega ja tegeleme veel selle ja teisega. Minu arvates pole Narva tööstuspargis midagi suurt selle raha eest tehtud. Kui selles teemas tõsiselt kaevata, siis võib igasuguseid asju välja tulla," räägib Narva volikogu üks väheseid opositsionääre Nadežda Sinjakova.

Legendaarne lugu, mida kohalikud teavad kui ühte nahaalset linnavara kantimist. 1999. aasta augustis otsustas Narva linnavalitsus raudtee ääres aadressil Vaksali 19 asuva 1005,2 m2 üldpinnaga kolmekorruselise hoone müüa eelläbirääkimistega enampakkumisel 863 000kroonise alghinnaga. Neljal korral maja müük ebaõnnestus. 2000. aasta septembris hääletas linnavolikogu ühehäälselt selle poolt, et maja müüakse 52 000 krooniga Orlovi venna Sergei Orlovi osalusega osaühingule Vääriskivi, kus Vadim Orlov töötas 1990ndate lõpus rahvusvahelise turunduse juhina. Ostuhinnast 16 000 maksis ostja enne ostu-müügilepingu sõlmimist ning ülejäänud summa aasta jooksul igakuiste maksetena. Sel ajal maksis Narvas sama palju kahetoaline korter.

Volikogu otsuses on hoone üldpindala millegipärast märgitud kümme korda väiksemana - 105,2 m2. Praeguse volikogu esimehe Mihhail Stalnuhhini sõnul on tegemist kirjaveaga, sest volikogu komisjoni- ja notaripaberites on ruutmeetrite suurus õige. Orlov oli müügi ajal volikogu liige ning volikogu aseesimehe mõjukal toolil istus tema elukaaslase isa, Narvas tuntud arst Vladimir Homjakov. Vadim Orlov kinnitab, et tema otsuse arutelu ning hääletamise ajal volikogu saalis ei viibinud. Juba aasta pärast müüki saab hoone omanikuks Orlovi elukaaslase tädi ehk Homjakovi naiseõe Liina Jarovaja nimel olev OÜ S.V.O.Baltic International. Ametlikult on Orlov kõigest selle ettevõtte palgaline direktor. Tema sõlmib majas tegutsevate firmadega rendilepinguid ning ajab ettevõtte nimel asju. Sama maja kolmandal korrusel tegutseb Orlovi MTÜ Narva Ettevõtluse Arendusühing.

Vadim Orlovi õe, Narva Täiskasvanute Kooli direktori kohusetäitja Jelena Kavruse nimel on osaühing SV Eurokvaliteet. 2006. aasta mais ostis see ettevõte 1,3 miljoni krooniga linnale kuuluvalt ASilt Narva Elamuvaldus tolle osa kinnistust aadressil Linda 4. Juba kuu aega hiljem andis SV Eurokvaliteet soetatud osa aga 15 aastaks rendile Narva linnavalitsuse sotsiaalabiametile, kes maksab selle eest iga kuu ca 25 000 krooni. Perioodi jooksul teenib Orlovi õe firma rendituluna 4,5 miljonit krooni. Samuti maksis Narva sotsiaalabiamet kinni nüüd juba SV Eurokvaliteedile kuuluvates ruumides toimunud 114 000kroonise remondi.