Uurimise käigus tuvastati, et rikkumised on aset leidnud, kuid rikkumiste ulatus ei vasta kuriteo koosseisule, küll aga võib tegu olla väärteoga, teatas Viru ringkonnaprokuratuur.

Kriminaalmenetlust alustati eelmise aast 18. augustil. Kriminaalmenetluse aluseks oli informatsioon, et et AS Narva Vesi on teostanud tehinguid ühe aktsiaseltsiga. Tehinhud tegi Aleksei Voronov, kes oli samaaegselt nii AS Narva Vesi juhatuse liige kui ka kõnealuse firma aktsionär ja juhatuse liige.

Korruptsioonivastase seaduse kohaselt on ametiisikul on keelatud sooritada tehinguid iseendaga või muid sarnase iseloomuga või huvide konfliktiga seotud tehinguid.

Uurimise käigus leidis kinnitust, et Aleksei Voronovi poolt AS Narva Vesi nimel tehtud tehingutega (ajavahemikus 15.03.2007-15.02.2008) on tasunud oma ettevõttele arveid summas 66224 krooni.

Karistusseadustiku paragrahv, mis kriminaliseeris sellised teod, jõustus 15. märtsil 2007. Teised väljamaksed olid tehtud aga enne paragrahvi jõustumist, ehk ajal, kui tegemist polnud karistusseadustiku mõttes veel kuriteoga.

Kuna väljatoodud summa (66224 krooni) ei ole piisav, et tegu oleks suure ulatusega, on Voronovi vastutuselevõtt selle paragrahvi järgi välistatud ja kriminaalmenetlus tuli kriminaalmenetlust välistava asjaolu puudumise ilmnemisel lõpetada selle aluse puudumise tõttu.

Küll on Aleksei Voronovi tegevus alates 2005. aastast vaadeldav tehingute sooritamisena iseendaga, mis on toonaste seaduste kohaselt väärtegu.

Kriminaalasja materjalide koopiad edastati Ida politseiprefektuuri väärteomenetluse alustamiseks.