Narva nüüdseks juba endise abilinnapea Andrei Filippovi kinnipidamise järel ütles Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Kalmer Kase, et Narvas oli tekkinud olukord, kus riigihankeid võitsid ainult teatud firmad. Väljaspool seda ringi olevad ettevõtjad ei pääsenud hangetel isegi osalema. Prokuröri sõnu kinnitab ka riigihangete register, vahendab Äripäev.

Filippovile allunud linnavara- ja majandusamet korraldab linnale kuuluvate objektide remontimist ja ehitamist. Enamasti on hangete maksumus alla 250 000 euro, mis võimaldab neid läbi viia lihtmenetlusega ehk amet ise saadab enda valitud firmadele hankel osalemise kutsed.

Lisaks linnavara- ja majandusametile on hulgaliselt ehitushankeid läbi viinud ka linnale kuuluv sihtasutus Narva Haigla.

Kui jätta kõrvale asfalteerimistööd, siis mõlema asutuse viimase enam kui kolme aasta edukaim lihtmenetlusega ehitushangete võitja on vaieldamatult Gennadi Fanforale kuuluv osaühing Apest Grupp.

Kuid üllatavalt hästi on töid saanud ka pisikesed, 1,5-2 miljoni kroonise aastakäibega osaühingud Alakki, Akka AB, Alpikann Wiru Grupp ning FN Grupp.