Baltic Workboats AS ostis sügisel vendade Sõnajalgade elektriprojekti, mille raames paigaldatakse esialgu üks tuulegeneraator ettevõtte kai otsa, hiljem vajadusel ka teine.

“Kuna Sõnajalgadel on varasemast ajast liitumispunkt Sikassaarde tellitud ja nad müüsid selle projekti laevaehitajatele, jääb rajatav maa-alune 10 kV elektriliin Baltic Workboatsi omandisse,” kinnitas Eesti Energia Jaotusvõrgu AS võrguarengu projektijuht Tarmo Prei Meie Maale. Lisas veel, et nende firmale on sellest nii palju kasu, et kõik kooskõlastused ajasid Sõnajalad ette ära ka tulevase Eesti Energia liini rekonstrueerimiseks.

Baltic Workboatsi juhatuse liige Margus Vanaselja selgitas, et kuna nemad ostsid Sõnajalgadelt n-ö võtmed-kätte-projekti, rajavad Sõnajalad nii tuuliku kui elektriliini ise. Tuuliku vundament laevaehitusfirma kai otsas on juba valmis ja selle aasta lõpus või uue aasta algul tõstetakse Eesti esimene Siemens 2,3 MW tuulegeneraator paika. Et Nasva küla elanikke vähem häirida, pannakse tuulik 15 meetrit madalama torni otsa – tavapärase 80 meetri kõrguse torni asemel tuleb Nasvale 65 meetri kõrgune torn.