Teates esitatakse väljavõte Eesti äriregistrist, milles Tatjana Liksutova on kirjas firmast Transgroup Invest AS poole omanikuna. Maksim Liksutov andis oma osaluse ettevõttes naisele üle 2013. aasta 20. juunil, vahendab Lenta.ru.

Navalnõi märkis, et Liksutovil ega ka tema naisel ei ole õigust omada välismaa finantsinstrumente, sealhulgas välisriikide ettevõtete aktsiaid. See õigus võeti riigiteenistujatelt ja nende lähedastelt ära 2013. aasta 7. mail vastavasisulise föderaalseaduse vastuvõtmisega.

Seadus puudutab ka neid, kes täidavad riiklikke ülesandeid föderatsioonisubjektides. Sellesse kategooriasse kuuluvad Moskva linnavalitsuse liikmed, mille koosseisu kuulub ka Liksutov. Välismaa finantsinstrumentidest vabanemiseks anti ametnikele aega kolm kuud. Seaduses on kirjas, et vastasel juhul peab riigiteenistuja ametist tagasi astuma.

Kogutud materjalid saatis Navalnõi Moskva linnapeale Sergei Sobjaninile, Venemaa peaprokurörile Juri Tšaikale ja presidendi korruptsioonivastase võitluse nõukogule. Navalnõi palus kontrollida esitatud tõendeid ja kui need kinnitust leiavad, võtta Liksutov vastutusele.

Moskva transpordiameti pressiteenistusest ei osatud Tatjana Liksutova välismaiste aktsiate omamist kommenteerida.

See, et Liksutov oli Eesti firma Transgroup Invest AS omanik, räägib Navalnõi hinnangul samuti huvide konfliktist. Sellele firmale kuulub vahendajate kaudu osalus firmas Aeroekspress, mis korraldab resijate transporti Moskva vaksalitest lennuväljadele ja vastupidi. Liksutov kontrollis seega firmat, mis tegeleb Moskvas transporditeenuste osutamisega. See on aga tegevusala, mida Liksutov ise Moskva linnavalitsuses kureerib. Liksutov väitis 2012. aastal, et müüs oma osaluse Aeroekspressis täielikult maha.

2012. aasta deklaratsiooni järgi sai Liksutovist Moskva linnavalitsuse kõige rikkam töötaja – ta teenis 270 miljonit rubla (5,9 miljonit eurot). Talle omistati varem osalusi ka mitmetes Vene ettevõtetes. Ajakiri Forbes on hinnanud Liksutovi varanduse suuruseks 500 miljonit dollarit. Pärast töö alustamist Moskva linnavalitsuses loobus Liksutov Eesti kodakondsusest.