Jaht, mille paarike on väidetavalt rentinud, on üks maailma suurimaid, vahendab uudistekanal Censor. „Väga usaldusväärne allikas teavitas sel nädalal korruptsioonivastast fondi, et Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov veedab oma mesinädalaid Sardinia rannikul mitme sõbra ja oma lastega jahil Maltese Falcon,“ seisis organisatsiooni avalduses.

Korruptsioonivastane fond väidab, et Maltese Falconi rentimine maksab 26 miljonit rubla ehk 385 000 eurot nädalas, millele lisandub ka toit ja meelelahutus. Peskovil, kes ei tegutsenud enne pressiesindajaks saamist ühegi äriga, tuleks selleks, et jahi pardal kasvõi seitse päevagi veeta, teha ametlikel andmetel tööd kolm aastat, väidab korruptsiooni paljastamisega tegelev opositsionäär Aleksei Navalnõi.

Augusti algul väitis Navalnõi korruptsioonivastane fond, et Dmitri Peskovil oli Tatjana Navkaga abielludes randmel miljoneid rublasid maksev käekell.

Pärast pulmi domineerisid Vene ajakirjanduses kaks fotot: ühel oli kujutatud Peskovi ja Navkat pärast meheks ja naiseks kuulutamist suudlemas ning teisel fotol oli Peskovi randmel käekell, mis opositsiooniliidri andmetel maksab umbes 40 miljonit rubla ehk 620 000 dollarit.

Abielutseremoonia toimus Sotši üliluksuslikus hotellis Rodina (Kodumaa), mis oli täielikult reserveeritud pruutpaari sadadele kuulsustest külalistele, kirjutas kohalik meedia.