Ärimees Neinar Seli müüs Iisraeli kodanikele Riia kesklinnas asuva hotelli Turists ning loodab sel kuul müüa Haapsalu hotellihoone. “Aeg on selline, et ei jõua enam kõigega tegeleda,” põhjendas Seli hotelliärist tagasitõmbumist Äripäevale. Sisemise saneerimisprogrammi järgi on Selile kuuluva Rondami Grupi ettevõtete põhisuunitluseks tootmine.

Selile kuuluv investeerimisfirma Rondam Grupp on suurosanik AS-des Estiko ja Wermo. Rondam haldab ka ärikeskust endise Tartu KEK-i ruumides.

Hotelli Turists ostis Seli eelmisel kevadel Parekss Banka kaudu. “Hind oli väga ahvatlev,” meenutas ta. “Oli võrreldav omandada Riias 10-korruselist ja Haapsalus kolmekorruselist hotelli.”

Seli ei soostunud ütlema, mis hinnaga ta hotelli Riias jõulude ajal Iisraeli ärimeestele maha müüs, viidates Parekssi kui tehingu vahendaja konfidentsiaalsusnõudele.

Seli sõnul jõudis ta endises nõukogudeaegses Inturisti hotellis poole aastaga teha hädavajaliku remondi kahel korrusel.

Seli kinnitusel rohkem tema nimel Riias kinnisvara pole.

Haapsalu tarbijate ühistu juhataja Raimond Lunevi sõnul jõudsid Haapsalu hotellihoone müügitehingut puudutavad materjalid nendeni eelmise nädala reedel. “Töötame materjalid läbi ja esitame nõukogule,” rääkis Lunev. “Selle kuu jooksul teeb nõukogu kindlasti otsuse.”

Detsembri alguses loobus Seli äritegevusest Haapsalu hotellis ja müüs AS-ile Granite Projekt kolme miljoni krooni eest hotelli põhivara.

Granite Projekti nõukogu esimehe Toomas Undusk märkis, et Granite Projekt jääb ka pärast hoone müüki hotelli majandama.