"Ja me räägime väga palju, et kes on minister - kas minister on üks või teine või kolmas. Aga kui me tegelikult hakkame mõtlema, et mida siis minister teha saab, ja kas ta üldse midagi teha saab, kui sul on koalitsioonileping, kui sul on tagatuba seal parteis, kui sul on täpselt sama ministeerium ja inimesed - et mida see minister seal üldse muuta saab?! Et see on imepisike [osa], tegelikult ministritest ei peaks üldse rääkima, neist isikutest, et et kes on," rääkis Neivelt.

Kui me räägime ainult sellest, millisest parteist see või teine minister on, kuid ei räägi sellest, mida nad tahavad muuta, siis kirjutatakse need plaanid valmis meieta, nentis ta.

"Uue aasta algusest, ma arvan, uputatakse meid kõiki üle juba selle valimiskampaania reklaamidega. Siis on valimised. Siis panevad kümme inimest kahe päeva jooksul kusagil hotellis mingisuguse plaani kokku. Ja kõik - midagi enam muuta ei saa! Siis hakkavad ministrid tööle, ja kõik. Ja siis nelja aasta pärast saab jälle midagi muuta!"

Vaata Indrek Neivelti intervjuu videot ERR-i portaalist.

Neivelti viis ettepanekut on järgmised:

1. Alandada ravikindlustusmaksu 13 protsendilt 6 protsendile.

2. Väiksem sotsiaalmaks (ravikindlustusmaks) asendatakse ettevõtte tulumaksuga (maksimaalselt 15 protsenti).

3. Tõsta tulumaksuvaba miinimum 400 eurole ja tõsta tulumaksu määra 24 protsendini.

4. Taastada kodualuse maa maks.

5. Põlevkivi kaevandamist maksustada vastavalt nafta maailmaturuhinnale.

Kokkuvõttes maksukoormus Neivelti sõnul ei suureneks. Väiksema sissetulekuga inimeste maksukoormus väheneks oluliselt. Ettevõtete maksukoormus jagataks ümber nii, et inimestega seotud maksude asemel maksustatakse rohkem kasumit. Ehk me ei maksustaks n-ö sisendit, vaid väljundit.

Neivelti täispika arvamusartikli leiab siit.