Neivelt tõusis panga järelevalvejuhiks Eesti edukaima idainvestori Hillar Tederi soovitusel, kellele kuulub ligi viiendik panga aktsiatest, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Viibisin juures, kui panga suuromanik Aleksandr Saveljev tutvus Neiveltiga,” lausus Teder. “Jäi mulje, et Saveljevile oli vaja juurde just seda teadmist, mida saab pakkuda Indrek.”

Enamik panga aktsiatest kuulub Saveljevile, kes jätkab tegutsemist juhatuse esimehena. Tederi Ühendatud Kapitalile kuulub 17,9 ja tema Venemaa O´Key supermarketite keti partnerile, aktsiaseltsi Neva-Rus omanikule Dmitri Troitskile 17,6 protsenti aktsiatest.

Pank teatas, et esimese sammuna kavatsetakse avada klientide teeninduspunktid kõikides O´Key supermarketites, mis viitab suure investeerimisvajadusega universaalpanga väljaehitamisele.

“Neivelt oligi väga pikka aega tööjõuturul saadaval ning usun, et Vene pangandusturul on tal väga head väljavaated,” ütles Eesti Panga president Andres Lipstok. “Tõenäoliselt levitab Neivelt Bank Saint Petersburgi järelevalvenõukogus töötades sedasama head tava, mida on viljelenud nii Hansapank kui ka kõik teised Eesti pangad.”

Neivelt ise ei soovinud eile oma uut tööd täpsemalt kommenteerida.

Bank Saint Petersburg püsib lähedastes suhetes Venemaa presidendi Vladimir Putini lemmikuna Peterburi kuberneriks valitud Valentina Matvjenkoga. Kubernerivalimiste ajal asus Matvjenko staap just selle panga ruumides Nevski prospektil.