Aasta ettevõtja tiitlile kandideerivad tänavu Igor Berman Elme Metall OÜst, Ivar Paplavskis Aeroc ASist, Kaido Maisvee Lasita Maja ASist, Oleg Ossinovski Skinest Rail ASist, Rain Rannu Fortumo OÜst ning Ruth Oltjer Chemi-Pharm OÜst, teatas Ernst & Young.

„2012. aasta konkursi finalistidele on omane oskus tänastes küllaltki ebastabiilsetes majandusoludes oskuslikult navigeerida. Neid iseloomustab tugev veendumus, et nemad ise kontrollivad oma äriga seotud sündmusi ja olukordi ning seetõttu näevad nad võimalusi seal, kus teised näevad probleeme,“ märkis konkursi korraldaja Ernst & Young Baltic ASi partner Ranno Tingas.

„Lisaks veel ekspordivõimekus, uute tehnoloogiate kasutuselevõtt ja ka üldine ärieetika on need mõõdupuud, mille järgi parimatest parimaid ettevõtjaid hinnata. Žürii teeb oma otsuse homme, vahetult enne Eesti aasta ettevõtja gala algust, kuid usun, et sel aastal saab valiku tegemine olema erakordselt raske.“

Eesti Aasta Ettevõtja 2012 valib žürii koosseisus: Aavo Kokk (Catella Corporate Finance), Ants Laos (Viru Keemia Grupp AS), Heldur Meerits (Audentes AS), Marika Priske (majandus- ja kommunikatsiooniministeerium), Hans H. Luik (Eesti Ekspress), Jaan Männik (Eesti Pank) ja Priit Alamäe (Nortal AS, Eesti Aasta Ettevõtja 2011 esindaja).

Ernst & Youngi eestvedamisel toimub Eesti Aasta Ettevõtja konkurss tänavu juba viiendat aastat.