Ehkki tegevus- ja korraldusloata internetikasiinode tegutsemine on keelatud juba jaanuarist, saab tänini teha edukalt pakkumisi välismaistes hasartmängukeskkondades.

Eesti Päevalehel kulus vaid mõni minut, et Unibeti keskkonnas uus kasutajakonto avada. Konto omanikule antakse teada, et seaduslikel põhjustel on see üsna pikk protsess. „Kuid nüüd läheb pidu lahti ja oleme kindlad, et soovite alustada mängimist,” teatab Unibet. Jäi teha vaid sissemakse, mille eest hoolitses SEB pank, kuid ülekannet lubas ka Swedbank.

Praeguseks on Eestis korraldusloaga vaid üks netikasiino, nädalapäevad tagasi internetis tegutsema asunud kodumaine Olympic Casino. Reedeks esitas taotluse veel üks ettevõte.

Taotluste väike arv näitab Eesti hasartmängude korraldajate liidu direktori Tõnis Rüütli hinnangul kahte asja – kas peavad suured kasiinod Eesti hinnanguliselt 20 000 mängijaga turgu endi jaoks liiga väikeseks või alahindavad juba ette Eesti IT-võimeid. Tema sõnul pannaksegi üleminekuaja lõppedes ehk järgmise kuu jooksul proovile riigi infotehnoloogiline võimekus, et takistada lubadeta kasiinode tegutsemist.

Maksuamet paneb konto kinni

Maksu- ja tolliamet (MTA) lubab ebaseaduslike netikasiinode elu raskeks teha alates märtsist, seni käib äri takistusteta.

MTA meediasuhete peaspetsialisti Annely Ermi sõnul võimaldab hasartmänguseadus korraldusloa puudumisel piirata juurdepääsu ebaseadusliku kaughasartmängu korraldamiseks kasutatavale veebilehele ja sulgeda võitude vahendamiseks kasutatava pangakonto. Samuti on MTA-l õigus piirata ebaseadusliku kaughasartmängu telefoninumbri kasutamist, nagu ka saate või programmi edastamist, kui nende kaudu pakutakse ebaseaduslikku mängu. Võimalus on teha ettekirjutus ka internetiteenuse pakkujale või pangale.

1.jaanuarist saab Eestis kaughasartmänge korraldada vaid Eestis registreeritud äriühing, kes on lõivud tasunud ja hakkab maksma riigile hasartmängumaksu. Samuti peab ettevõtte  server asuma Eestis.