Fortune.com kirjutab, et seaduse eesmärk on asetada palgata töötavad internid ettevõtete palgaliste töötajatega samale pulgale.

Fakt, et palgata töötavatel internidel ei ole õigust seaduse kaitsele ilmnes jaanuaris, mil New Yorgi föderaalkohus selgitas välja, et Phoenix Satellite Televisioni internil ei lubatud ettevõtet kohtusse kaevata, sest firma ei maksnud talle palka ning seega ei ole ta tehniliselt võttes ettevõtte töötaja.

Nimelt tahtis Lihuan Wang kaevata seksuaalse ahistamise süüdistusega kohtusse telejaama Washingtoni üksuse juhi, kes oli interni täiskohaga tööle saamise arutamise vajaduse ettekäändel hotellituppa meelitanud.
Fortune kirjutab, et de Blasio allkirjastatud seadus on hea uudis New Yourk City internidele, kuidas ei aita palgata töötavaid interne mujal piirkondades. 

Nii USAs kui ka Suurbritannias on tavaline, et noored inimesed võetakse tööle internina ning töötasu ei maksta. Lootuses niimoodi jalga ettevõtte ukse vahele saada, ollakse tingimustega nõus. Samas ei tähenda nõustumine kindlust, et tulevikus ettevõttesse palgalisele töökohale õnnestub saada.