Tehingu maksumuseks hinnatakse paarkümmend miljonit krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Nikkolo ise ütles, et Baltikaga pole lõplikult veel käsi löödud ja läbirääkimised käivad.

Tema sõnul pole selge, kas Baltikaga luuakse ühisfirma või müüb ta Zik-Zaki Baltikale.

Nikkolo sõnul on Baltikaga lihtsam uutele turgudele minna kui üksi. Zik-Zak on Nikkolo kaubamärgiga ise läbi murdnud Soome, Rootsi ja Taani turule, kuhu läheb 40 protsenti toodangust. Ent Nikkolo ise ei pea seda piisavaks.

Nikkolo kolleegi ja konkurendi, Bastioni omaniku Indrek Stahli sõnul on Ivo Nikkolo vapustavalt hea disainer, ent ta ei ole pikka aega suutnud leida oma firmale tegevjuhti — majandusinimest, kes firmat finantsilisest poolest juhiks.

Lisaks sellele, et sellises olukorras on raske välisturgudele läbi murda, tekkisid Stahli hinnangul Nikkolol ka võlad rõivaste valmistajatest allhankijate ning maksuameti ees, mistõttu Baltikaga liitumine oli Nikkolole teatud mõttes sundkäik, mis pakkus võimalust tasuda oma võlad ka Baltikale.

Selle väite lükkab Nikkolo ise ümber: “Ei ole sundkäik. Mingeid võlgu pole, isegi mitte jooksvaid. Lihtsalt üksinda võib ka edasi tammuda, aga see ei vii kuhugi,” ütles Nikkolo.

Nikkolo lõi firma Zik-Zak oma kaubamärgi rõivaste disainimiseks ja müümiseks 1997. aastal. Hetkel töötab firmas 35 inimest. 2004. aastal teenis firma 23,6 miljoni kroonise käibe juures 434 000 krooni kahjumit. Aasta varem saadi analoogse käibe juures 130 000 krooni kasumit.

Baltika Grupi juhatuse esimees Meelis Milder jäi Ivo Nikkolo Baltika alla minemise kommenteerimisel napisõnaliseks. “Praegu ei saa midagi kommenteerida. Me vaatame eri võimalusi laienemiseks ja neid võimalusi on õige palju. Aga midagi ei ole otsustatud,” ütles ta.

Otsus Ivo Nikkolo küsimuses võiks Milderi sõnul tulla lähemal ajal, hiljemalt sügise alguses.