Augusti alguses plaaniliseks remondiks peatatud Kohtla-Järve väetisetehast Nitrofert ei ole toodangu madalate hindade tõttu kavas enne kevadet käivitada. Seisva tehase töötajaid koondamine praegu ei ähvarda – nad said hoopis väikese palgatõusu, kirjutas Põhjarannik.

“Meie toodangu hind maailmaturul on langenud poolteist korda ning toota ei ole kasulik,” ütleb Nitroferdi peadirektor Aleksei Nikolajev. “Valmistume talveks, et külm varadele liiga ei teeks. Töötajaid, keda praegu on tehases ligi 500, ei ole plaanis koondada.”

Ta märkis, et tehase töötajatele on tehtud töötasu maksmise määrusesse preemiate kohta lisandus, kus täpsustatakse, mille eest konkreetselt, millistel tingimustel võib töötaja iga kuu saada preemiat kuni 20 protsenti palgast või tasumäärast.

“Peale selle tõstsime kõigi töötajate palka 1. novembrist 2013 neli protsenti,” räägib Aleksei Nikolajev. “See ei ole seotud ainult sellega, et personali säilitada. Me võtame aegsasti arvesse palga alammäära tõusu, mis jõustub 1. jaanuarist 2014.”