George Lucase CV ei ole eriti pikk. Täispikki filme on ta teinud ainult kuus, neist neli on „Tähesõdade" seeria filmid. Steven Spielberg on samal ajal teinud üle 30 erineva filmi, millest paljud on läinud klassikasse. Samas on Spielbergil hinge taga „vaid" 3 miljardit dollarit. Lucas tegi „miljardi dollari otsuse" 1973. aastal.

1971. aastal tegi Lucas esimese tõsiseltvõetava filmi „THX 1138". Peaosa mängis Robert Duvall. 1973. aastal hakkas kinolindadel jooksma tema järgmine film „American Graffiti". Erinevalt tema esimesest filmist oli see suur kassamagnet. Sellest sai üks läbi aegade kõige tulusam filmiprojekt, teenides 775 000 dollarilise eelarve juures 200 miljonit dollarit tulu. See kandideeris ka parima filmi, parima režissööri ja mitmele teisele Oscarile. Lucasest sai kuum kaup.

Juba mõnda aega oli mehe peas olnud "Tähesõdade" filmi idee. Ta pakkus seda 20th Century Foxile. Eelmise filmi eest sai ta 150 000 dollarit, agent soovitas nüüd küsida kõvasti rohkem. Ehkki filmistuudio ei saanud „Tähesõdade" kontseptsioonist aru ja ei uskunud sellesse, pakkusid nad Lucasele siiski 500 000 dollarit palka ning 8,25 miljonit filmieelarveks (filmimise käigus tõusis see 11 miljonile).

Nüüd geniaalsest otsusest. George Lucas ütles 20th Century Foxy bossidele, et ta võtab 500 000 asemel 150 000 dollarit, aga seda kahel tingimusel. Toona ei olnud need kuigi tõsised nõudmised ning filmikompanii nõustus ning oli õnnelik, et nii odavalt hakkama sai. Esiteks soovis Lucas filmiga seotud kaupade õigusi endale jätta - kogu nänni müük, mis filmiga seotud. Teiseks soovis ta õigusi võimalikele filmi järgedele. Fox oli 1967. aastal kaotanud Doctor Dolittle'i kaupadega väga suuri summasid ning tol ajal oli filmidega seonduv kaup üldse väikese osatähtsusega. „Tähesõdade" edusse ei usutud, seega oli ka jutt tulevastest järgedest nende jaoks naljakas. Rõõmuga nõustuti mõlema ettepanekuga. Ju arvati toona, et George Lucas on äriasjades rumal.

1977. aastal tuli välja esimene „Tähesõja" film ning see osutus teadagi fenomelnaaseks edulooks. Sellest sai üks läbi aegade enim teenivamaid filme maailmas. Kui inflatsiooni arvestada, siis tõi see esimese kuue kuuga sisse 830 miljonit dollarit ja seda vaid USAs. Tänaseks on see toonud sisse 2,5 miljardit dollarit, kui taas arvestada inflatsiooni.

Kosmilised summad

Lucas ei saanud raha aga piletitulult. 1977. ja 1978. aastal müüdi maailmas 100 miljoni dollari eest „Tähesõdade" mänguasju. Tänaseks on mänguasjadelt teenitud juba hullumeelsed 12 miljardit. Igal aastal on nende käive ligi 3 miljardit dollarit. Järgmised viis „Tähesõja" filmi tõid kokku 3,5 miljardit piletitulu. Kokku on filmi DVDsid ja VHSe müüdud 4 miljardi dollari eest. Lisaks ka 3 miljardi eest videomänge, 2 miljardi eest raamatuid ning veel 1,3 miljardi eest muid litsentseeritud kaupu. Nii on litsentsitooteid 35 aastaga müüdud kokku 27 miljardi dollari väärtuses.

George Lucas isiklikult teenis peale kulusid, makse, tasusid jms 3,3 miljardit dollarit. Seda siis aastaks 2012. Siis tuli Disney ja ostis Lucase firma koos kõigi õigustega endale ning maksis selle eest 4 miljardit dollarit.

Niisiis vahetas George Lucas 1973ndal aastal 350 000 dollarit rohkem kui 7 miljardi vastu. See võib olla üks ajaloo kasumlikumaid äritehinguid.