Renoveerimist korraldava Endover Kinnisvara tegevjuhi Robert Laudi sõnul on uhke maja ehitatud 19. sajandi lõpus, kuid praeguseks amortiseerunud, teatas Endover Kinnisvara.

“1922. aastani töötas hoones elektrijaam ning see oli kasutusel ka raudteelaste majana, mida iseloomustavad tänaseni säilinud raudteearhitektuurile omased detailid,” ütles Laud ja lisas, et objekt taastatakse rangeid muinsuskaitse nõudeid arvestades.

“Hoone renoveerimistööd on kestnud pool aastat ja tänaseks hakkab maja juba ilmet võtma. Valmides saab Nõmme keskus veel selle aasta sees juurde ilusa ajastutruu elumaja,” ütles Laud ja lisas, et hoone renoveerimisel säilitatakse algupärased detailid ning värvi- ja ehituslahendused.

Nõmmele omaselt jääb maja ümbritsev haljasala suureks ning mändidega kaetuks.

Laudi sõnul on Nõmmel saada kortereid vaid üksikutes sarnast tüüpi majades ning kaks pinda Nõmme Residentside nime kandma hakkavas majas on juba müüdud. “Maja taastamisel võetakse kasutusele ka seni tühjalt seisnud pööningud, korterid valmivad valge karbina ning viimistletakse koostöös kliendiga,” ütles Laud.

Raudtee 56 aadressil asuvas kahekorruselises osaliselt kivist ja puust majas hakkab olema korteritele ligi 800 ruutmeetrit netopinda. Koostöös Swedbankiga valmiva ajaloolise, kuid moodsate mugavustega hoone juurde kuuluvad parkimiskohad, panipaigad ja suletud haljastatud sisehoov koos mänguväljakuga.