Andres ja Siiri Sõnajala laste Alari, Oti ja Ebbe-Liisa firma OÜ Powerwind kavatseb rajada Saaremaale Sõrve säärele Rahuste külla kuus eksklusiivset suvekodu.

Suvel registreeritud firma juhatuse esimehe Alari Sõnajala sõnul on majad kavas ehitada paekivist ja rookatusega. “Hästi eksklusiivne, see pole tüüpprojekti järgi tare-tareke,” kirjeldas ta. Maja on mõeldud suvekoduks.

Praegu on pooleli esimese maja ehitus, enne selle valmimist uute tegemist ei alustata, kinnitas Alari Sõnajalg.

Ehitatav maja tuleb päris mere kaldale. Kolmest küljest paistab vesi, kuid maja on siiski ümbritsetud kadakate ja puudega.

Omanikku uuel majal praegu veel ei ole. “Ehitame valmis, siis vaatame,” märkis Sõnajalg, jättes ka maja võimaliku müügihinna ütlemata.

Mitu tegevusala

Kuigi uue firma tegevusaladeks on lisaks kinnisvaraarendusele ka muusika- ja elektrienergia tootmine ning metsamajandus, märkis Alari Sõnajalg, et primaarne on kinnisvaraarendus. Ta ei välistanud, et edaspidi võib firma tegelda isade jälgedes ka tuulikute ehitusega.

Valla ehitusnõuniku Jüri Kluge ütlust mööda on Powerwindile väljastatud luba suvila ehitamiseks.

“Salme vallal on olemas rannaosade üldplaneering ja selle järgi on võimalik sinna ehitada ilma detailplaneeringuta üks hoone,” sõnas Kluge. “Kui tahavad rohkem ehitada, siis on vaja detailplaneeringut. Mida nad planeerivad, meie ei tea, meile pole sellest teada antud.”

Salme vallas kuulub Sõnajalgadega seotud firmadele ja inimestele kõvasti maid. Ainuüksi Siiri ja Viivi emale Elvi Maripuule kuulub seal üle 20 kinnistu.

Vendadel Andres ja Oleg Sõnajalal on Salme alevikus tuulik, teise kavatsevad nad rajada Tiirimetsa külla, ent sellele seisavad kõvasti vastu kohalikud elanikud, kelle sõnul tuulepark kahandab neile kuuluvate kinnistute hinda.