Jaanuari lõpuks peaks valmima kinnisvarafirma Uus Maa võimalike asumipiirkondade ja elanikkonna maksujõulisuse turuuuring, ütles Krediidigarantii ja Ekspordikindlustuse sihtasutuse elamumajanduse valdkonna juht Mirja Adler. "Projekt on ooteseisundis," lisas ta.

Presidendi mõtet ellu viima asunud sihtasutuse nimi oli aasta eest Eesti Eluase, pärast kolme sihtasutuse ühendamist tegeleb nende õigusjärglane lisaks eluaseme garanteerimisele ka ekspordi ja ettevõtluse garanteerimisega.

Adleri sõnul pole noorpere asumi projekt sihtasutuse ainus ning praegu selgitatakse, kas on mõtet ehitama hakata või hoopis mõnel muul moel presidendi unistust ellu viia. "Uue sihtasutuse uued töötajad üritavad kiiremini ja paremini projekti liikuma panna," ütles ta.

Aastaga on Luunja, Ämari ja Vaivara vallad Adleri sõnul välja valinud maatükid, kuhu nad eelistaksid noorte maksumaksjate asumi teket ning Eesti Arhitektide Liit on hinnanud ehitatavate hoonete maksumuse Vaivara vallas. "Tõsi, ilma kommunikatsioonideta, mis tuleb eraldi hinnata," lisas Adler

"Kui riigi rahaga 50 maja püsti panna, aga kohapeal maksujõulisi inimesi pole ega ole juurde kolimas ka, siis on see riigi raha raiskamine," ütles Adler.

Arvi Tapver