Noored naised kulutavad nädalas vähem kui noored mehed. Kui mehepojad kulutavad nädalas välditavateks kulutusteks 152 dollarit, siis naised vaid 98 dollarit. Noortest naistest ligi kolmveerand vastas, et nad on jätnud midagi soovitust ostmata võrreldes 56 protsendiga noortest meestest, selgus ligi 2000 16-25 aastase küsitlusest.

Naised on tõenäolisemalt vahetamas töökohta parema palga saamiseks. Ja sellele vaatamata on neil noortest meestest vähem raha säästetud – 1267 dollarit võrreldes meeste 2000 dollariga. Kui vaadata, kes tõenäoliselt rohkem investeerivad, siis vaid kuuel protsendil naistel oli avatud investeerimiskonto võrreldes noorte meeste 11 protsendiga.

Carrie Schwab-Pomerantzi sõnul on kõige häirivam avastus, et sooline rahanduslik lõhe algab juba nii noorelt. Täisajaga terve aasta töötanud noorte naiste palk moodustab umbes 80 protsenti meeskolleegide omast. Samuti ei räägi vanemad tütardele rahaasjadest nagu poegedele.

„Nad saavad vähem palka, vanemad räägivad neile rahaasjadest erinevalt ja seetõttu nad ei investeeri," märkis ta.

Õppelaen mõjutab palju noori ameeriklasi, kuid jälle noori naisi rängemalt kui mehi. Noortel naistel on umbes 2/3 väljastatud õppelaenudest ja neil kulub kauem aega nende tagasimaksmiseks.

Üldiselt on kõigi noorte töötajate palgatase juba ajalooliselt madal, kuid seevastu on elamise kulud suhteliselt kõrged. Ja jälle lööb see rohkem noori naisi, kuna nad saavad alguses vähem palka.

Finantskriisi mõjul on noored hirmutatud ja kardavad investeerida. Schwabi uuringu kohaselt tunnevad noored naised end investeerides ebamugavamalt kui noored mehed.

Samas noored naised peavad tegema kõik, et tagada oma finantsiline sõltumatus ja tunda end kindlalt. Peab omama vahendeid ajaks kui kaotatakse töö või õnnetu kooselu saab läbi.

Ta loodab, et vanemad aitavad tütreid, et nad saavutaksid edu. „Tõenäoliselt peame me olema tütardega väga ausad,“ märkis Carrie Schwab-Pomerantz.

Kuigi paljudel ameeriklastel pole ressursse, et tutvustada lastele investeerimist, oleks rahaasjadest rääkimine varakult kasulik, sest see harjutab eluks.

Lastele juba viie või kuue aastaselt taskuraha andmine peaks aitama kaasa õpetuse korral, kuidas käia rahaga ringi ja kuidas eelarvestada. Kui lapsed saavad kümne aastaseks, siis tuleks nad viia panka ja avada neile oma pangakonto. Umbes 12-aastaselt võiks juba lapse kokku viia finantsnõustajaga. Teismeliseeas võiks võtta teemaks pensioniks säästmise. See võiks olla hea investeerimisharjumuse tekkeks.