„Kutselaboris saab enne oluliste otsuste langetamist järgi proovida, kas soovitud valdkonna töö sisu ikka vastab ootustele,“ selgitas labori projektijuht Kätlin Viksne.
Kutselabor hõlmab tervet Eesti Näituste messikeskuse B-halli I korrust, kuhu luuakse reaalsusele sarnane keskkond erinevate valdkondade tutvustamiseks, näiteks toimiv minikauplus, autoremonditöökoda, infotehnoloogia nutilabor, fotosalong, käsitöökoda, teaduslabor, disainisalong jpm, kus spetsialisti juhendamisel saab proovida valdkondades kasutatavaid seadmeid ja tehnilisi vahendeid.

Autoremonditöökojas proovitakse reaalselt kätt nii keevitamises kui auto värvimises, kaupluses tutvutakse kõikide seal kasutatavate seadmetega, teaduslaboris viiakse läbi keemilisi katseid ja uuritakse DNAd, sepikojas tehakse sepatööd ja nutilaboris vaadatakse üle kaasaegsed tehnoloogialeiutised.

Kutselabori ala on jaotatud erinevate valdkondade vahel. Esindatud on infotehnoloogia, disain, kaubandus, fotograafia, maksundus ja toll, käsitöö, aiandus, meelelahutus, teadus, tööstus ja tootmine ning ettevõtlus. Erinevaid valdkondi ühendab halli keskel asuv lava, kus kogu messi vältel toimuvad põnevad erialasid tutvustavad etteasted. Näiteks vanglateenistuse relvastatud üksuse demonstratiivesinemine, teenistus- ja narkokoerte etteasted ja palju muud. Meelelahutuse valdkonda tutvustavad lähemalt Karl-Erik Taukar, kes astub üles ka koos bändiga ja Artjom Savitski, kes esitleb oma värskeimat repertuaari ning räägib lähemalt IT valdkonna erialale õppima siirdumisest. Kutselabori lavaprogrammi juhib Marko Lõhmus.

Kaasa löövad ka ettevõtluskonkursi Ajujaht ja õpilasfirmade tugiorganisatsiooni Junior Achievement Eesti esindajad, et nakatada noori ettevõtluspisikuga.

Teeviit pakub hulgaliselt võimalusi ja inspiratsiooni, et noor leiaks enda jaoks selle kõige õigema tee. Esindatud on õppeasutused, vaba aja veetmise võimalused, tööhõiveteema ja kõik muu, mis puudutab tulevase elu planeerimist.