Nimetatud juhtum ei mõjuta mingil määral Nordea panka, pensionifonde ega ka kliente Eestis, rõhutas Tagel.

Nordea ei ole Eesti klientide varasid Madoffi instrumentidesse investeerinud. Nordea valitsemise all olevad varad on korrektselt hajutatud erinevate investeerimisobjektide vahel. Seetõttu oli üldse üksnes väga väike osa Nordea investeerimisvaradest paigutatud Bernard Madoffi valitsemise all olnud instrumentidesse. Tegelik intsidendi mõju võib olla oluliselt väiksem, sest uurimine alles käib, lisas ta.

Eile teatas finantskontsern Nordea, et kaotas Madoffi püramiidis 48 miljonit eurot ehk 750 miljonit krooni. Kontserni kommunikatsioonijuht Lauri Peltola lükkas aga ümber väited kahju tekkimisest ja kinnitas, et tegu polnud olulise kaotusega.

USA teatas eile, et 50 miljardi dollari ulatuses investeerijatele kahju tekitanud Madoffi ettevõte likvideeritakse. Samas on mitmed suurpangad tunnistasid, et nad võivad saada Madoffi püramiidskeemi tõttu hiigelkahju. Sealhulgas on kahju saanud Euroopa suurim pank HSBC, mis võis Madoffi püramiidskeemis kaotada 1 miljard dollarit ehk 740 miljonit eurot.

HSBC ei usu, et see kaotus suudaks gruppi haavata, toonitas panga esindaja.

Samuti on Madoffi püramiidskeemis saanud kahju Briti Royal Bank of Scotland, mille aktsiatest ostis Suurbritannia valitsus eelmisel kuul 58 protsenti, makstes selle eest 15 miljardit naela (280 miljardit Eesti krooni).

Me töötame koos vastavate ametitega, et selgitada toimunut, rääkis USA väärtpaberiinspektsiooni juht Dan Waters Bloombergile.

70-aastast Madoffit võidakse süüdistada pettuses. Süüdimõistmise korral võib teda oodata 20-aastane vanglakaristus.