Nordea Panga klientide kasutuses olevate ühekordsete paroolikaartide puhul sisestatakse erinevalt korduvkasutatavatest paroolikaartidest iga koodi ainult ühe korra, teatas pank.

Nordea internetipanga arendusjuhi Martin Margi sõnul on ühekordsed koodikaardid turvalisemad, kuna nende puhul on minimeeritud võimalus pahavara abil kliendi kasutajatunnuse ning koodide teadasaamiseks. "Samuti nõuab ühekordne koodikaart juhuslikkuse alusel küsitavat kinnituskoodi maksete teostamisel, mis omakorda tõstab turvalisust. Kuid kindlasti tuleb kaart hoida kasutajatunnusest lahus ning hoolimata sellest, kas kasutajatel on ID-kaardi lugeja või koodikaart, soovitame turvalisuse tagamiseks tihedalt uuendada viirusetõrjeprogramme ning varustada arvuti tulemüüriga," lisas Mark.

Nordea Pank toetab Eesti pangaliidu algatust rakendada ID-kaardi süsteem klientide turvalisuse tõstmiseks. Pangal on käsil e-kanalite arendamise projekt, mille raames valmib 2007. aasta teisel poolel ka ID-kaardi tugi.

Nordea Eesti internetipank on analoogne Soome lahendusega, kus kasutaja tuvastatakse kasutajatunnuse ja koodikaardi koodide kaudu. Lisaks peavad kliendid internetipangas tehtavad tehingud kinnitama juhusliku järjekorra alusel küsitava kinnituskoodiga. Nordea koodikaardil on 80 ühekordselt kasutatavat koodi ning 20 kinnituskoodi. Ühekordsetele paroolikaartidele üleminekut plaanib ka Rootsi Nordea Pank.