Uusi liisingukrediite väljastas Nordea möödunud aastal 220 miljoni euro ulatuses. Nordea Liisingu juhi Silver Kuusi hinnangul tugevdas Nordea möödunud aastal märkimisväärselt oma positsiooni liisinguturul.

„Eelmise aasta jõuline portfelli kasv on suurendanud meie juhtrolli uute liisingkrediitide väljastamises. Nordea Liisingu arvel on eelmise aasta lõpu seisuga kolmandik turu uusmüügist,” ütles Silver Kuus ning lisas, et aasta kokkuvõttes on Nordeal portfelli mahu poolest Eesti liisinguturul teine positsioon.

Nordea Liisingu kogutulu kasvas eelmise aastaga 17 protsenti ehk 13,6 miljoni euroni. 2011. aasta puhaskasum oli 9,6 miljonit eurot, mida on kaks korda rohkem kui ülemöödunud aastal.

„Vaatamata turu üldisele jahtumisele oleme aastaga kliendibaasi laiendanud pea 3000 uue aktiivse kliendi võrra. Kasvu taga on läbi aastate jätkusuutlik ja stabiilne rahastamisvõimekus, heal tasemel ja kiire klienditeenindus ning teenuste kasutusmugavus,” lisas Kuus.

„Eelmise aasta kasvus andsid peamiselt tooni sõiduautode ja transpordivahendite turu taastumine, eksportivate ettevõtete investeeringud tootmisseadmetesse ning jätkuvalt suur investeerimisaktiivsus põllumajandussektoris,” kommenteeris Silver Kuus.

„Alanud aasta liisinguturu arengu võtmeküsimuseks on eraisikute kindlustunne ja sellest tulenev tarbimisjulgus. Samuti mängib rolli ettevõtete soov jätkata väikese majanduskasvu tingimustes põhivara investeeringuid. Olukord on aga tunduvalt parem kui 2008. aasta finantskriisi eel ja ajal ning klientide rahalised võimalused head.”

Nordea Liisingu juht ootab alanud aastal liisinguturu mõõdukat kasvu.

„Vaatamata ebakindlale makrokeskkonnale kaldume 2012. aasta turu arenguid hinnates mõõduka optimismi poole. Uute krediitide kasv jätkub, kuid ilmselt oluliselt aeglasemas, ca 10–15-protsendises tempos. Sellise stsenaariumi korral peatub sel aastal ka Eesti liisingufirmade portfellide langus üldiselt. Ootame käesoleval aastal selgelt sõiduautode ja transpordivahendite uusmüügi kasvu jätkumist ning suuremat aktiivsust IT- ja logistikasektoris,” ütles Nordea Liisingu juht Silver Kuus.