Sellega olid Nordea kinnitusel nende pensionifondid kolme parima hulgas igas fondiklassis, teatas pank. 

Pensionifond C saavutas turu parima tulemuse konservatiivsete pensionifondide hulgas. Ergo pensionifondide ülevõtmise ja regulaarsete vahetuste tulemusena kasvas aastaga Nordea pensionifondide varade kogumaht 114 protsenti.

2015. aasta alguses on Nordea pensionifondides kokku ligi 60 000 klienti.

“Kuna kapitaliturgudel esines järske kõikumisi ning geopoliitiline olukord pingestus, siis oli Nordea pensionifondide varade investeerimisel võtmesõnadeks kriisikollete vältimine ja panustamine majanduslikult tugevamate piirkondade kasvule. Näiteks Venemaa suunalised investeeringud müüsime juba möödunud aasta märtsis ning panustamine Põhja-Ameerika aktsiaturgudele õigustas end läbi aasta,” selgitas Nordea Pensions Estonia ASi juhatuse esimees Angelika Tagel.

Intressikeskkond on globaalsetel turgudel olnud madal juba pikemat aega, mistõttu on Nordea pensionifondid lisaks madala riskiga võlakirjaturgudele hoidnud osa varadest ka suuremat tootlust pakkuvates võlakirjapositsioonides.

Enamus endiseid ERGO kliente on jätkanud Nordea pensionifondides, otsuse teise fondi liikumise kasuks on 1. jaanuari 2015 seisuga teinud 6,7 protsenti septembri alguses ületulnud klientidest.

Täpsemad Nordea Pensions Estonia AS-i majandustulemused avaldatakse jaanuari lõpus.

Nordea Pensions Estonia AS on Eestis pensionifonde valitsenud alates 2008. aastast ning kuulub Põhjamaade suurimasse elu- ja pensionikindlustuse gruppi Nordea Life and Pensions.

2014. aasta sügisel võttis Nordea üle endised Ergo pensionifondid ja ühendas need Nordea pensionifondidega. Fondivalitseja vahetumisel ja fondide ühendamisel ei muutunud klientide pensionivara väärtus ning tehingutega ei kaasnenud klientidele lisakulusid.