Avalduse oma seniste pensionifondiosakute vahetamiseks Nordea omade vastu esitasid 1254 inimest. Sellega kasvasid kõikide fondide mahud, enim eelistasid kliendid progressiivse strateegiaga Nordea Pensionifondi A, mis investeerib kuni poole varadest aktsiatesse.

Nordea Pensions juhatuse esimees Angelika Tagel kommenteeris, et kõik Nordea pensionifondid on I kvartalis näidanud positiivset tootlust ning usutavasti mõjutas see ka klientide otsuseid.

“Seekordsete liikumiste tulemusena valis meie fonde üle kolme korra rohkem inimesi, kui oli loobujaid. Arvud näitavad, et riigi poolt loodud paindlik süsteem pensionfondide vahetamiseks on väga vajalik, sest nii tunnevad inimesed suuremat huvi oma pensionifondi käekäigu vastu ning saavad koheselt astuda samme ka valikute muutmiseks,” lisas Tagel.

Aprilli lõpu seisuga kogus Nordeas pensioni enam kui 32 990 klienti, kelle pensionisäästude hulk ületab vahetuste tulemusena 100 miljonit eurot.

Hea teada

31. märtsil oli tähtaeg avalduse esitamiseks, et vahetada oma senised II samba pensionifondi osakud uute vastu 1. maist. Pensionifondi igakuiseid makseid saab ümber suunata sisuliselt igapäevaselt, sest muudatused jõustuvad kolme tööpäeva jooksul. Kogunenud vara saab ümber suunata kolm korda aastas: 1. jaanuarist; 1. maist ja 1. septembrist. Varem kogutud kapitali uude fondi suunamiseks tuleb esitada avaldus hiljemalt üks kuu enne nimetatud kuupäevi.

Nordea pensionifondivalitseja Nordea Pensions Estonia AS alustas tegevust 2008. aastal. Ettevõte valitseb nelja II samba pensionifondi ja kahte III samba pensionifondi.