Läbiotsimine oli seotud Nordea suhtes enam kui aasta eest algatatud rahapesu uurimisega.

Taani finantsjärelevalve viis 2015. aasta juunis läbi hindamise, kuidas Nordea Taani harus on korraldatud rahapesu tõkestamiseks kehtestatud korra järgimine ja leidis mitmeid puudusi. Läinud aasta suvel andis finantsjärelevalve asja prokuratuurile üle täiendavaks uurimiseks.

Nordea panga riskijuht Julie Gabo ütles, et läbiotsimine oli osa 2015. aastal alustatud protsessist ning et pank teeb ametivõimudega igakülgset koostööd, et kogu teema võimalikult kiiresti ära lahendada.

Loe pikemalt Äripäevast.

„Võtsime 10. augustil kaasa arvukalt dokumente ja andmeid Nordea panga Taani kontorist,“ teatas Taani politsei inspektor Thomas Riis pressiteates, vahendab Reuters. „Kui oleme need läbi töötanud, siis anname teada, kas selle alusel on põhjust algatada panga vastu kriminaalasi.“

Mullu kirjtuas Delfi, et Taani ostis lekkinud advokaadibüroost Mossack Fonseca „Panama paberid“ 1,2 miljoni euro eest ära ja asub maksupettureid paljastama.

Taanis uuriti seoses „Panama paberite“ paljastustega alustatud uurimist kaheksa panga suhtes. Muu hulgas uuritati, kas Nordea pank võib olla rikkunud rahapesueeskirju.