Nordea on aastases võrdluses kasvatanud kliendibaasi 7,6 protsenti ning suurendanud jõudsalt hoiuste mahtu, teatas Nordea pressile saadetud teates.

"Euroopa võlakriis ei ole kaugeltki veel seljatatud ning just Põhjamaade tugevad pangad on selles olukorras säilitanud ja isegi tugevdanud oma positsioone ning taganud klientide varale turvalisuse," sõnas ta.

Nordea on võrreldes aasta varasema ajaga saavutanud ligi 14 protsendilise varade kasvu.

"Globaalselt vaatavad pangad ümber oma ärimudeleid, et tagada kasvu karmistuvate kapitali- ja likviidsusnõuete valguses. Nordea on ettevaatava ja majanduskeskkonda realistlikult hindava strateegiaga säilitanud mõistliku kasvutempo ning aastate väikseima kulu-tulu suhte," lisas Kraft.

Nordea Eesti varade maht moodustas septembri lõpuks 3,5 miljardit eurot. Samaks ajaks oli Nordea hoiuste maht kasvanud ligi 40 protsenti ehk üle miljardi euro taseme.

Nordea Eesti laenuportfell ulatus septembri lõpus ligi 3,1 miljardi euroni, millest liisinguportfell moodustab 555 miljonit eurot. Võrreldes varasema aasta sama perioodiga on Nordea oma laenu- ja liisinguportfelli kasvatanud 200 miljoni euro võrra.

"Olulisem portfelli mahu kasvatamisest on selle kvaliteet. Nordea laenuportfelli niinimetatud halbade laenude osakaal on aastate lõikes üks madalamaid, laenukahjumite osakaal kogu portfellist moodustas esimese kolme kvartali jooksul 0,04 protsenti," kommenteeris Kraft.

Nordea Eesti ettevõtete laenu- ja liisinguportfell moodustas septembri lõpus 1,9 miljardit eurot. Sellega on Nordea panga teatel tugevdanud teist positsiooni Eesti ettevõtete laenuturul. Eraisikute laenu- ja liisinguportfell kasvas aastases võrdluses kuus protsenti ja ulatus septembri lõpus üle miljardi euro.

Nordea Liising on jätkanud kliendibaasi kasvatamist, mis on võrreldes möödunud aasta sama ajaga 10 protsenti suurem. Septembri lõpuks oli krediidiportfelli maht kasvanud aastases võrdluses 20 protsendi võrra, 555 miljoni euroni.

Liisingu uusmüük on võrreldes eelmise aasta üheksa kuu lõpuga suurenenud 36 protsendi võrra ehk 234 miljoni euroni.

Septembri lõpus ületasid Nordea pensionifondide varad 61 miljonit eurot, mis moodustab 4,2 protsendilise turuosa pensionifondide kogumahust Eestis.

Septembris möödus neli aastat Nordea pensionifondide alustamisest Eestis. Nordea Pensions Estonia AS-i äritulud kasvasid võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 1,5 korda.