Merko Ehituse käive ja puhaskasum andsid veidi järgi. Võrreldes 2014. aasta neljanda kvartaliga vähenes Merko Ehituse käive 5,2%, 66,4 miljonile eurole. Puhaskasum kahanes 8%, 4,4 miljonile eurole.

Vähenenud riiklikke tellimusi rajatiste valdkonnas on kompenseerinud eratellimused hoonete valdkonnas ja kinnisvaraarenduse projektid, kommenteeris Merko Ehitus börsiteates. Väljaspool Eestit teenitud müügitulude osakaal kasvas 38%ni ning kinnisvaraarenduse oma 28%ni.
Merko Ehituse juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku maksta aktsionäridele dividendidena välja 0,51 eurot aktsia kohta.

Merko Ehituse juhtkond peab positiivseks tulu ja kasumi kasvu Leedus, samuti kinnisvaraarenduse valdkonna tulemusi. Riigitellimuste osakaal kontserni lepingute portfellis on langenud alla 20%.

Nordeconi käive vähenes oluliselt ja kahjum kasvas. Neljanda kvartali kahjum enam kui kahekordistus ja ulatus 2,1 miljoni euroni. Käive vähenes 21%, 32 miljonile eurole.

Kahjumile andis suure panuse finantskuludes kajastunud kahe Ukraina kinnisvaraarendusega seotud laenude allahindlus 3 miljoni euro ulatuses. Ukraina majanduse jätkuv madalseis ja valuutakursi langus on viinud ärikinnisvara hinnad ning nõudluse tasemele, mis põhjustas investeeringute allahindluse vajaduse.