Sel neljapäeval väljastas Lennuamet peale kõigi dokumentide ja protseduuride kontrollimist Regional Jet OÜ-le lennutegevusloa (AOC), mis võimaldab ettevõttel alustada ärilise lennutegevusega.

Mullu detsembris registreeris NAG uue firma nimega Regional Jet OÜ, mille ainus juhatuse liige on Jaan Tamm.

"Me olime alguses lende korraldav ettevõte, siis alates eilsest oleme formaalselt ja juriidiliselt lennuettevõte," rääkis Regional Jet OÜ juhatuse esimees Jaan Tamm Ärilehele.

Lennuameti otsus tähendab seda, et Regional Jetil on nüüd täisõigused tegutseda lennuettevõttena nii kommertslendude kui allhanke osas.

"Praegu on tegemist formaalse poolega, oleme loonud organisatsiooni ja palganud spetsialistid, kes vastutavad tegevuse eest. On loodud reeglistik, mis peab tagama lennuettevõtte lendude kvaliteetse ja turvalise toimimise," selgitas Tamm firma olemust.

Hetkel on Regional Jetil üks klient, kes on ühtlasi ka ettevõtte emafirma ehk Nordic Aviation.

"Kuna lennundusettevõtte luba anti välja alles eile, siis täna veel kliente rohkem olla ei saagi, aga see annab meile eelduse ja aluse, et hakata lennuettevõttena uusi kliendisuhteid looma," ütles Tamm.

Sisuliselt on Regional Jet Nordic Aviationi lennukite haldaja, mille varadeks on erinevad litsentsid ja tehnoloogiline know-how.

„Lihtsas keeles öeldes on Regional Jet nagu tootmisüksus - lennukite haldaja ja lennundustehnilise kompetentsi hoidja. Ettevõte omab mittemateriaalset vara, mis on teisalt kõige väärtuslikum, sest seda ei saa lihtsalt turule minnes osta, vaid see tuleb ise kokku korjata ära organiseerida, saada vastavad tunnustused ja tunnistused," rääkis Tamm.

Praegu käib Regional Jeti poolt aktiivselt emafirma Nordic Aviationi kõrvale uute klientide otsimine. "Sellest teavitame avalikkust siis kui asjad on lõplikult fikseeritud. Töö selles suunas käib. Läbirääkimisi on rohkem kui üks. Aga palju neist realiseerub, kas üks või rohkem, see on veel lahtine,“ sõnas Tamm.