Tallinki omanikfirmast Infortarist Nordicat 2015. aastal juhtima asunud Tamme sõnul ei ole tal veel plaane uue töökoha suhtes. "Vaatame. Praegu, suvel, on hea korraks aeg maha võtta, puhata ja uusi sihte seada."

Vastuseks küsimusele, kas Tamme päevapealt lahkumissoov tuli lennufirma nõukogule üllatusena, vastas Tamm napilt, et "see oli kahepoolne protsess".

"Ma soovin tänada kogu Nordica kollektiivi - piloote, pardateenindajaid ja kontoritöötajaid - ühiste pingutuste ja saavutuste eest. Samas leian, et just praegu on ettevõttel hea aeg asuda uute sihtide poole pürgima uue inimese juhtimisel."

Nordica nõukogu esimees Peeter Tohver kinnitas Ärilehele, et Tamme lahkumine toimus kokkuleppel ja sõbralikult. "Selle intensiivsuse juures, kuidas juhtkond on kolm aastat pidanud töötama, on see väga pikk aeg. Selle võib vabalt korrutada kahe või kolmega nö tavalise ettevõtte juhtimisel." See, et partneritega arvamused ja nägemused lahknevad, on Tohveri sõnul samuti normaalne protsess.

"Jaan on koos meeskonnaga suutnud luua toimiva ja arvestatava lennufirma ning taganud seatud eesmärkide eduka täitmise. Samas mõistan ja aktsepteerin tema tänast otsust," sõnas ta.

Tohver teatas, et Jaan Tamme kohuseid hakkab täitma senine nõukogu liige Hannes Saarpuu. „Saarpuu asub ettevõtte juhatuse esimehe kohale ajutiselt, kuni nõukogu on leidnud konkursi korras uue esimehe," lausus Tohver. Nordic Aviation Group ASi nõukogu jätkab kolmeliikmelisena ja juhatuse teine liige Ahto Pärl ettevõtte finantsjuhina.

Hannes Saarpuu on töötanud pikka aega Lux Ekspressi juhina, samuti oli Saarpuu pankrotti läinud lennufirma Estonian Airi liinivõrgu direktor - Estonian Airis töötas ta aastatel 1998-2006. Tohveri sõnul valitigi Saarpuu asendajaks just tema kogemuste pärast. "Ettevõtte intensiivsus on suur ka täna ja me ei saa seda tempot vähendada," rõhutas nõukogu esimees, et uuele (ajutisele) juhile allahindlust ei tehta.

Nordica opereerib 18 lennukiga ning annab tööd pea 450 lennundusspetsialistile nii Eestis kui ka teistes Euroopa riikides. Selle ajaga on avatud kokku 21 Tallinnast sihtkohta viivat otselennuliini.

Peale selle osutab ettevõte lisatulu teenimiseks lendude opereerimise teenuseid välispartneritele. 2017. aastal lendas Nordicaga 613 000 reisijat, koos allhankelendudega oli reisijaid üle miljoni. Ettevõte lõpetas majandusaasta ligi 900 000 euro suuruse kasumiga.