SDE Belgia osakond saatis pöördumise majandus-ja taristuminister Kadri Simsonile, lootuses, et ministeerium aitab koostöös aktsiaseltsiga Tallinna Lennujaam ning lennufirmadega parandada Belgia-Eesti vahelist lennuühendust.

Pöördumises heideti ette rahvusliku lennukompanii Nordica Tallinna ja Brüsseli vahelise lennuliini hinnapoliitikat ning lennukite väikest mahutavust.

„Arvestades suurt nõudlust ning asjaolu, et Eesti juhib järgmised kuus kuud EL Nõukogu tööd, mistõttu külastab Eestit täiendavalt ca 30 000 väliskülalist, tuleb meil kiirelt parandada lennuühendust Euroopa Liidu pealinnaga,“ lausus sotside Belgia osakonna esimees Henri Kaselo.

Kadri Simson vastas, et Nordica on koostöös ministeeriumide ja riigikantseleiga prognoosinud selle aasta suveks eesistumisega seotud reisijavooge ja lende. Prognoosile vastavalt lendas juunis Tallinna-Brüsseli liilil kaks lennukit tavapärasest rohkem.

Juulis plaanib lennufirma lisada liinile kokku seitse lisalendu Brüsseli suunas ning septembrist võetakse kasutusele uus, 168-kohaline Boeing 737-400, mis on kaks korda suurem, kui täna kasutusel olev CRJ900 ja mis hakkab sõitma kaks korda päevas. Suurem lennuk on liinil kuni oktoobri lõpuni.

"Nordica tegutseb avatud lennundusturul ning konkureerib teiste samasuguste ettevõtetega ühtsetel alustel. Seetõttu kujundab Nordica hinnapoliitikat eelkõige nõudluse ja pakkumise suhe tavapärases turumajanduse keskkonnas," vastas Simson.