Ettevõtte kahjumiks kujunes 233 miljonit Rootsi krooni. Analüütikud ootasid poole väiksemat ehk 112 miljoni Rootsi kroonist kahjumit. Läinud nädalal üllatas Ericsson hoiatades, et käive vähenes 14% ja et tulemus tuleb oluliselt allpool ootuseid.

Ericsson saatis juulis juhatuse esimehe muid väljakutseid otsima.

Tööstusharu püüab üle elada raskeid aegu, mille on toonud Hiinast konkurentsi kasv ühes tsüklilise nõudluse langusega. See ei ole investoritele meeldinud. Aktsia on tänavu kuni neljapäeval kukkunud 49%.

Juhatuse esimehe kohusetäitmise võttis enda peale Jan Frykhammar, kes oli finantsdirektor, kuid ta teatas, et ei soovi juhatuse esimehe ametisse alaliselt jääda.

„Tööstusharus on esimese poolaasta negatiivsed trendid edasi süvenenud,“ ütles täna Frykhammar. „Püüame lühiajaliste meetmetega viia alla müügi kulu, et kohaneda mobiilse lairiba nõrgema nõudlusega.“

Et Ericssoni krediidireiting ei saaks lööki on tõenäoline, et raha säästmiseks kärbitakse dividendi, ütles SEB analüütik Johanna Ahlqvist läinud nädalal. Ta prognoosis, et tänavuse aasta eest maksab ettevõte 1,50 krooni dividendi aktsia kohta võrreldes läinud aasta eest välja makstud 3,70 Rootsi kroonise dividendiga.