Norra Bergeni ettevõte on laienduskursil ja võtnud suuna ka Norrast välja.

„Meile meeldivad linnad, kus käivad turistid ja kus on ka ärikliendid,“ lausus Eivind Hjulstad. „Linn peab olema piisavalt suur, et sinna meie hotellikontseptsioon sobiks. Kui me näiteks liiguks sedasi Norra väiksematesse linnadesse, siis sinna me ei sobiks.“

Esimene pääsuke Norrast välja laienemisel on hotell Tallinnas. Samuti käivad aktiivsed hotelliäri võimaluste otsingud Helsingis. Ka Vilnius oleks huvitav, kuid Riia mitte niiväga. Kindlasti pole nad valmis laienema mittedemokraatlikesse riikidesse, kus puudub turumajandus.

Samas on nad valmis ka sobiva kinnisvara olemas olul Pärnus hotelli avama ja miks mitte ka mujal Eestis.

Citybox hotell on odavapoolne hotell, kuid see ei tähenda, et hotellitoad oleksid mingid väikesed uberikud, mis tooks kaasa väiksema hinna. Need saavad olema täiesti kaasaaegsed Skandinaavia disainiga ruumid.

“Meie hotellitoad on täissuuruses ja sama head kui Tallinna olemas olevad viie tärni hotellitoad,“ rääkis Martin Smith-Sivertson. „Meie konkurendid pole teised säästuhotellid, vaid ikka nelja- ja viietärnihotellid.“

“Hotell on maksimaalselt automatiseeritud, seetõttu vajame poole vähem töötajaid kui tavaline hotell,“ märkis ta.

Kui klient tuleb hotelli, siis ei võta teda vastu vastuvõtulaua taga inimene, vaid külastaja saab asjad aetud iseteenindusterminaalis, kus saab ka toaukse avava kaardi ja toa eest maksta. Kui siiski on vaja töötaja abi, siis tuleb töötaja kohale. Hotellis pole hommikusöögivõimalust ega restorani, kunde saab einestada Porto Franco arvukates söögikohtades. Mingit hotellist check-outi ei toimu ja seetõttu ei pea ka selles järjekorras hotellist lahkudes aega raiskama, kuna hotelli uksekaardi kehtivus lõppeb automaatselt ajal kuni hotellituba on ostetud.

Tallinnas on hotellijuhi valik lõpusirgel. Järgneb meeskonna loomine ja siis töötajate palkamine, kes hakkavad 270 hotellitoaga majandama. Hotelli pindala on umbes 8600 ruutmeetrit.

Kui odav saab tuba olema, ei soostunud hotelliärimehed ütlema. See oleneb nõudlusest ja pakkumisest ning konkurentsiolukorrast, rääkisid nad.

Eestisse tuleku plaani müüs Norra hotelliärimeestele maha kinnisvarafirma Colliers, kes tegeleb Porto Francosse üürnike leidmisega.

Porto Franco polnud ainus asukoht Tallinnas, mida nad vaatasid.

Ettevõte ei vaja laienemiseks laenu ning ei omanda üldjuhul kinnisvara, kuhu hotell ehitatakse, vaid see renditakse. Kui aga kinnisvara omanik ei taha renditulu, vaid eelistab müüa, siis leitakse investorid, kes kinnisvara ära ostetakse ja hotelliketile rendile annab.

Kui suurt käivet või täituvust hotell Tallinnas vajab nullkasumini jõudmiseks, seda ei soostunud hotelliärimehed ütlema.