Viimase nädalaga on mehe hotelli tulnud vähemalt 50 Süüria põgenikku ning nende päralt on kokku 35 tuba. Hotell asub Oslo lähedal ning sel on nimeks Quality Hotel Airport Gardermoen.

Norra sai ainuüksi augustikuus 2312 asüüli taotlemise avaldust.

Stordalenile kuulub üks Skandinaavia suurimaid hotellikette Nordic Choice Hotels. Tal on kokku 170 hotelli ja mees annab tööd 9200 inimesele. Ta tegi oma pakkumise põgenikele juba aprillis, kuid alles eelmisel nädalal pöördus tema poole riigiametnik, kes vastutab põgenike paigutamise eest. Süüriast oli saabunud 50 inimest, kel ei olnud kuskil magada ega süüa. Stordalen koos hotelli töötajatega tegid kohe ühes oma hotellis nende jaoks ruumi.

On levinud hirm, et põgenike seas tulevad Euroopasse ka ISISe võitlejad. Nii teeb Stordalen koostööd politseiga, et olla kindel selles, kes tema tasuta teenust kasutavad.

Tavaliselt näeb protseduur välja selline, et põgenikud tulevad kohale õhtul, nad saavad tasuta sooja toitu ning neile näidatakse kätte tuba, kus nad öö veeta saavad. Samamoodi nagu ka tavakundede puhul.

Hommikul tuleb neile järele politsei, kes registreerib nende põgenikustaatuse, siis saadetakse põgenikud arsti ülevaatusele. Hotelli jäävad nad vahel mitmeks ööks. Suurim väljakutse hotellile on see, et nad ei või iial teada, kui palju põgenikke sel õhtul tuleb.

Stordalen on teinud UNICEFile ka 240 000-dollarilise annetuse Süüria põgenike aitamise hüvanguks. Ta on ka varem pakkunud hädas olevatele inimestele peavarju. Üleskutse tegi ta nii 2004. aasta India tsunami kui ka 2013. aasta Filipiinide katastroofi järel.

Mehe varanduse väärtuseks hinnatakse 1,5 miljardit dollarit.