Suurema osa käibest moodustavad Tallinna piirkonna eramuturu puhul tehingud, kus soetatakse kas eramukrunt või krunt koos ehitusega mõnes linnalähedases eramuarenduspiirkonnas. Järelturu eramud paiknevad Tallinna väljakujunenud eramupiirkondades või ka lähivaldade asulates ja linnades ning kui hinna ja kvaliteedi suhe on paigas, on nõudlus kõrge.

Hinnatuimad paigad on Tallinna miljööväärtuslikud eramupiirkonnad, nagu Nõmme ja Pirita, kus võib leida tehinguid eramutega, mille hinnatase küündib 7-8 miljoni krooni. Halvas seisukorras või tänapäevale mittevastava ehitisega kinnistu soetatakse sellistes piirkondades krundi hinnaga, silmas pidades krundile uue hoonestuse rajamise võimalusi.

Järelturu eramute osas pole korterituruga sarnast hüppelist hinnatõusu siiski veel toimunud. Ilmselt on selle põhjus asjaolu, et eramute suurusest tulenevalt on tasutavad lõpphinnad siiski oluliselt suuremad kui järelturu korterite puhul. Üha enam jõuavad aga inimesed arusaamisele, et korterite hinnad Tallinnas on sedavõrd kiiresti tõusnud, et sama raha eramuturul kasutades jõutakse lõppkokkuvõttes märksa soodsama tehinguni.

Samaväärne olukord on ka Tallinna linnas ning linnalähedastes eramuarenduspiirkondades asuvate hoonestamata elamukruntide puhul, kus nõudlus samuti pakkumist ületab.