Männik tõdeb, et tema ajal sai Eesti Panga nõukogu liige kuus 1300 eurot, koosolekutel tuli selle eest osaleda umbes kaheksal koosolekul. Samas keskmine palk 40 tunnise töönädala eest on vaid 1000 eurot.

Männik lausus Eesti Päevalehele Eesti riigifirmade nõukogus toimuvat puudutavale küsimusele vastates, et ta ei saa öelda, mis on juhtunud Eesti Raudteel, aga see võib kummaline välja näha. Näiteks Eesti Panga nõukogu liikmel on palju väiksem vastutus kui ühel äriühingu nõukogu liikmel.

Männiku ajal sai nõukogu liige 1300 eurot kuus. Keskmine palk Eestis on umbes 1000 eurot. „Nõukogu liige tuleb aastas kuskil kaheksale koosolekule, tihtipeale ka üsna kehvasti ettevalmistatult. Kui võrdleme sellega, et üks keskmine inimene Eestis tõuseb kell kuus, läheb kaheksaks tööle ja läheb viis koju ja rühib 40 tundi nädalas… Kas see on õigustatud?,“ küsib Männik.

Eesti Panga nõukogu maksab kaks miljonit eurot aastas. Saksa keskpangal pole nõukogu. Aga erakonnad on meil väga suured tööandjad, tõdes ta.

Eesti Panga kinnitusel on keskpanga nõukoguga seonduv aastane kulu suurusjärgus 180 000 eurot.

Eesti Panga nõukogu peab aastas kaheksa koosolekut, millest igaühe eest saab iga nõukogu liige viimaste andmete järgi umbes 1500 eurot hüvitist.

Eesti Panga nõukogule 2013. aastal väljamakstud tasudest selgub, et seitse nõukogu liiget said aasta eest 12 271,08 eurot hüvitist. Seaduse järgi peab Eesti Pank aastas kaheksa nõukogu koosolekut, mis tähendab, et ühe koosoleku eest sai iga liige 1534 eurot.