„Leedukad ning lätlased on juba mitu aastad valinud puhkuse jaoks peamiselt 4- või 5-tärni „kõik hinnas” hotelle. Kui eestlased on siiani eelistanud veidi tagasihoidlikumaid 3-tärni hotelle, siis järjest enam soovitakse suuremaid mugavusi ning puhkusereside valikul eelistatkse üha enam luksuslikemaid 4- ning 5-tärni hotelle”, rääkis Novatoursi tegevjuht.

Aspe sõnul on juba praegu on selge, et eestimaalaste suve hittsihtkohtadeks kujunevad Türgi, Kreeta ja Tuneesia. Populaarsust koguvad tema sõnul ka Ida-Euroopa riigid nagu näiteks Horvaatia ja Bulgaaria.

Novatoursi esimese kvartali käive kasvas aastaga 10% ja moodustas 71,3 miljonit krooni. Eelmise aasta käibeks kujunes 333 miljonit krooni. Ettevõte teenindas mullu ligi 36 000 klienti.

Novaturas grupi käive Baltimaades ületas eelmisel aastal 104 miljoni euro ehk 1,6 miljardi krooni piiri. Kokku teenindasid Novatoursi ettevõtted mullu 180 000 reisijat.

Käesoleval aastal plaanib Novaturas teenindada üle 260 000 kliendi, ettevõtte käibeprognoos on 150 miljonit eurot ehk üle 2,3 miljardi krooni.