Suvekuudel teenindas Novatours üle 18 000 turisti, mis on võrreldes eelmise aasta sama ajaga 14 protsenti rohkem.
Populaarsemateks sihtkohtadeks kujunesid sarnaselt eelmise aastaga Türgi ja Kreeka, mida käesoleva aasta suvekuudel külastasid vastavalt 7464 ja 4865 Eesti juhtiva reisikorraldaja turisti.

„Pakkumiste arv tšarterturul oli sellel suveperioodil enneolematult suur, ja paljud Eesti reisikorraldajad olid sunnitud mõned reisid ja lausa sihtkohad ära jätma. Sellele vaatamata jätkus reisijate arvu kasv, kuna reisikorraldajad hakkasid panustama Eesti turistide lemmiksihtkohtade arendamisele“, ütles Novatours Eesti tegevjuht Eero Vanaale.

Sel nädalal avas Novatours reiside müügi talvehooajaks 2008-2009.
Oktoobrist-aprillini kesvalt talvisel reisihooajal pakub Novatours 7- kuni 14-päevased reise Kanaari saartele ja Egiptusesse, reise hakkab opereerima Novatoursi uus partner, lennufirma flyLAL.

Endiselt pakub Eesti tšarterturismi turuliider populaarsust kogunud Niiluse kruiisi ja Süüria-Jordaania ringreisi, uudisena on Novatoursi programmis esmakordselt Iisraeli ringreis ja mõned uued kuurordid.

Vanaale sõnul on talviti puhkusele minejaid aastatega juurde tulnud.
„Kohalik ilm on väga oluline reisidemüüki mõjutav faktor. Eesti inimesed eelistavad minna puhkusele siis, kui Eestis on ilmad kehvad, ja sügiseti-talviti kasvab igatsus valguse ja soojuse järele veelgi. Suvised päikesereisid on vaheldus rutiinile, talvised aga eelkõige päikesejaht. Valides reisiks juba tuntud sihtkoha, leiab klient seal iga kord midagi uut ja huvitavat, nagu seda eestlaste talvereisimise vaieldamatu liidri Egiptuse puhul".

Uuel hooajal pakub Novatours ka varajase tellija soodustust, tellides reisi enne 15. septembrit, on varajase tellija soodustus kuni 20 protsenti, 15. septembrist kuni 15. oktoobrini on soodustus kuni 15 protsenti.

Nelja aastaga on Novatours Eesti kasvatanud oma käivet 49 miljonist kroonist 333 miljoni kroonini.
Novaturas grupi käive Baltimaades ületas 2007 aastal 1,6 miljardit krooni.
Kokku teenindasid Novatoursi ettevõtted mullu 180 000 reisijat.
Baltimaade juhtiv reisikorraldaja UAB Novaturas tegutseb turul alates 1999 aastast, eelmisel aastal omandas ettevõte enamusosaluse investeerimisfirma Enterprise Investors.