Novira Capitali partneri Madis Brjantsevi sõnul on Kalamaja viimastel aastatel olnud ehitustander, kuid vaatamata sellele ületab nõudlus piirkonna elamispindade järele jätkuvalt pakkumist. "Kalamajas on turgu renoveeritud ajalooliste puumajade korteritele kui ka uutele elamispindadele. Piirkond on elamispaigana atraktiivne, sest see asub kesklinna vahetus läheduses ning tänu läbimõeldud arendusprojektidele on suudetud säilitada miljööväärtuslikkust ja piirkonna eluolustiku võlu," kommenteeris Brjantsev. "Tänu linnaosa üldisele arengule on Kalamaja järjest ahvatlevam ka teenindus- ja kontoripindade piirkonnana," lisas ta. 

Vanalinnast vaid 10-minutilise jalutuskäigu kaugusel asuva Kalaranna kodu ehitustööd on juba alanud ning uued majad saavad valmis 2015. aasta lõpus ja 2016. aasta alguses. Kõigil 27-140 ruutmeetri suurustel valgusküllastel korteritel on maast laeni aknad, enamikel suured rõdud ja terrassid ning tosin korterit saab ridaelamule omase privaatse sissepääsu. Eesti üks tunnustatumaid sisearhitekte Ivi-Els Schneider on Kalaranna kodu korteritele loonud kolm stiilset sisekujunduspaketti. Kõikidesse korteritesse paigaldatakse põrandaküte ning soojustagastusega sundventilatsioon. Kalaranna kodu korterite hinnad algavad 56 750 eurost.

Kalaranna kodu hooned asuvad Kalamaja üheks esindustänavaks kavandatud Vana-Kalamaja tänava ääres, lennusadama ja teiste muuseumide vahetus läheduses. Projekteerimisel oli arhitektide eesmärgiks luua väikesed äripindadega kortermajad, mis sulanduksid miljööväärtuslikku Kalamaja linnaruumi ning looks ümbruskonna teiste hoonetega ühe terviku. Kalamajale omaselt tuleb neljale kortermajale oma kinnine autovaba sisehoov, kuhu rajatakse noorematele elanikele oma mänguväljak. Turvaline ja mugav parkimine on tagatud hoonete all asuvas maa-aluses autoparklas, kust pääseb liftiga otse korterite korrustele.

Kalaranna kodu kvartali ehitab OMA Ehitaja. Lisainformatsiooni arendusprojekti kohta saab veebileheküljelt www.kalaranna.ee.

Novira Capital on rahvusvahelisel kapitalil baseeruv ettevõte, mis tegeleb suuremahuliste kinnisvaraprojektide finantseerimise ja arendamisega Tallinnas. Ettevõte on Tallinna kesklinna piirkonnas tänaseks alustanud 11 500m2 büroo- ja elamispindade ehitust ning müüki, millele lisandub lähema aasta jooksul veel uusi projekte kogumahus 15 000m2. Novira Capitali hästi struktureeritud arendusprojektide portfelli kuuluvad täna keskmise hinnatasemega korterid kesklinna äärealadel, eksklusiivsed büroo- ja kaubanduspinnad äripiirkonna südames ning luksuslikud südalinnakorterid.