Praegu 55-aastase Bernanke nimetas USA keskpanga ehk föderaalreservi esimeheks USA eelmine president George W. Bush. 2006. aasta jaanuaris lahkus keskpanga esimehe ametist Alan Greenspan, kes oli seda ametit pidanud 1987. aastast saati.

Lisaks presidendi toetusele on keskpanga esimehel tarvis ka USA senati toetust, millega ei tohiks probleeme tekkida. Sellegipoolest on oodata põhjalikku diskussiooni, kuidas oleks olnud hea ja õige käimas olevat kriisi ohjeldada ning kuidas seda edaspidi teha.

"Kuigi meil on olnud tõsiseid erimeelsusi föderaalreserviga paari viimase aasta jooksul, on minu arvates esimees Bernanke'i kandidatuuri esitamine õige valik," kommenteeris senati panganduskomisjoni esimees Christopher Dodd.

Endine Princetoni ülikooli professor Bernanke pälvis tunnustust 1930ndate USA majanduskriisi ehk suure depressiooni uurijana, kirjutas Reuters. Sellest kogemusest on tal väidetavalt palju kasu olnud, kuna praegune finantskriis on Teisest maailmasõjast saati kõige hullem, mida maailm näinud on.

Föderaalreservi on kritiseeritud selle eest, et keskpank laskis Bernanke juhtimisel pankrotti minna investeerimispangal Lehman Brothers, mis vallandas suure finantskriisi.