Obama plaani toetas 244 saadikut ja selle vastu oli 188 saadikut, sealhulgas 11 demokraati, teatas Bloomberg. Abipaketi maht võrdub peaaegu veerandiga USA riigieelarvest.

"Plaan läheb nüüd senatisse ja ma loodan, et me saame jätkata selle plaani toetamist, kuni see jõuab minu lauale," märkis Obama. "Töötajad, kes on tagasi pöördunud koju, et öelda oma abikaasadele ja lastele, et nad jäid tööst ilma ning kõik need, kes elavad hirmus, et nad kaotavad järgmisena oma töö, ootavad nüüd abi. Nad vaatavad Washingtoni poole, kust oodatakse tegutsemist."
USA valitsus plaanib kokku 604 miljardi dollari (7,2 triljonit krooni) kulutamist infrastruktuuride toetamiseks, töötute abistamiseks, hariduse tõhustamiseks ja muudeks otstarveteks. Lisaks plaanitakse 1 triljoni dollari (11 triljonit krooni) suuruse lisapaketi eraldamist panganduse päästmiseks.
Plaani järgi peaksid maksukärped laienema vaestele töötajatele, lasterikastele peredele ja riik peaks hakkama subsideerima õppemakse. 40 miljardit dollarit (479 miljardit krooni) kulub töötutele meditsiiniabi andmiseks, 20 miljardit (239 miljardit krooni) koolide remondiks, 18,5 miljardit (221 miljardit krooni) energiaprogrammide arendamiseks.


Senat hääletas sel nädalal alternatiivse 70 miljardi dollari (838 miljardit krooni) suuruse lisaraha andmiseks maksukärbete jaoks.
Opositsioonis olevad vabariiklased nõuavad aga veelgi suuremaid maksukärpeid, kulutuste kärpimist ja tähelepanu koondamist kodulaenudele.
"See on ilmne, et me peame tegelema kodulaenude probleemiga," märkis vabariiklasest senaator Mitch McConnell. "Vabariiklaste ettepanek on vähendada kodulaenudele intressimäära ja me loodame, et see aitab kaasa majanduse paranemisele."
Samas hindas kongressi eelarveametnik, et valitsusel kulub järgmise aasta lõpuks kodulaenude toetamiseks 526 miljardit dollarit (6,2 triljonit krooni). Teisalt loodetakse, et päästeplaan võib suurendada järgmise aasta lõpuks riigi SKT-d 3,5 protsenti ja luua 3,6 miljonit töökohta.
Järgmisel nädalal arutab abipaketti senat, kus demokraadid on enamuses.
USA-s jäi eelmisel aastal töötuks 2,6 miljonit inimest. Eelmisel nädalal ametisse asunud USA president Barack Obama on majanduse turgutamist pidanud oma peamiseks prioriteediks.