Tartu


Keskmine ruutmeetri hind tõusis 5,4% (11 937 kr/m²)

Tehingute arv oli märtsis 84 (veebruaris 87)


Tartus oli märts aktiivne. Korterite hinnad on püsinud viimased kuud stabiilsena, müügiperioodiks on kujunenud uuendatud hinnaga müües 1-3 kuud. Juba tavaks on kujunenud, et sõltumata alghinnast teevad ostuhuvilised ikka madalama pakkumise. Passiivsemaks on jäänud äriruumide üüriturg, eluruumide üüriturg on püsinud stabiilsena.


Aktiviseerunud on eramuturg – hea asukoha ja/või mõistliku planeeringuga eramu leiab tänase stabiilse hinnatasemega kiirelt ostja. Äripindade, s.h. hoonestamata ärimaade vastu on märgata mõningast huvi, sõlmitud on ka üle pika aja esimesed ärimaa tehingud.


Narva


Keskmine ruutmeetri hind tõusis 9,6% (4485 kr/m²)

Tehingute arv oli märtsis 46 (veebruaris 62)


Narvas on tekkinud nõudlus uute ja kvaliteetsete korterite järele. Mitmed kinnisvaraarendajad on planeerimas uusi arendusprojekte. Suurenemas on ostjaskond Venemaalt. Äri-ja tootmispindade ning kinnistute vastu puudub endiselt huvi.


Pärnu


Keskmine ruutmeetri hind tõusis 2,8% (9961 kr/m²)

Tehingute arv oli märtsis 28 (veebruaris 42)


Märtsikuus jätkus nõudlus odava vara järele. Üha enam klientidest julgevad teha ostuotsuseid, kuna ollakse veendunud, et kinnisvaraturul on põhi käes. Maakonnas olid populaarsemad korterid hinnaga kuni 150 000 krooni ning Pärnu linnas kuni 400 000 krooni. Üüriturul leidsid kiiresti elaniku korterid, mille kuuüür ei ületanud 3500 krooni.


Kohtla-Järve


Keskmine ruutmeetri hind langes 17,8% (1335 kr/m²)

Tehingute arv oli märtsis 54 (veebruaris 32)


Objektide vaadatavus tõuseb pidevalt. Tänu odavatele hindadele on kerkimas ka tehingute arv. Viimasel ajal on huvi tõusnud eriti äripindade üüri ning maade ostu vastu. Turuseis paraneb.