Vaatamata sellele, et õdede palgad alates 1. aprillist tõusevad, moodustus OÜ Varumeesteeninduse Tallinna kontorisse eile lõunaks õdedest lausa järjekord. CV tõid ligemale 60 õde.

Värbamispäevad korraldati ka Tartus, Pärnus ja Haapsalus ning neiski linnades oli õdede huvi märkimisväärne, ütles OÜ Varumeesteeninduse projektijuht-konsultant Kaidi Tusova.

Väga lihtne

Soome tööle minek on õdedele võimalikult lihtsaks tehtud ning töötajaid värvata soovivad haiglad on oma soovides paindlikud. Kuigi kandideerima oodati juba soome keelt oskavaid meditsiiniõe haridusega inimesi, kellel on elementaarne arvutikasutamise oskus ning soovitavalt ka eelnev ametialane töökogemus, siis otseselt tagasi ei saadeta kedagi.

Kampaania raames kandideerima tulnud Karin (27) sooviski leida just osaajalist tööd. Teise riiki tööle minek on tema sõnul põnev ning Eestis uue töökoha pärast midagi pooleli ei jää.

“Väga hea on see, et saan teha nii palju tööd kui tahan ja siis vajadusel jälle ka Eestis olla. Pealegi on tänapäeval vahemaa tagant suhtlemine ju nii lihtne. Olemas on nii Skype kui ka MSN,” rääkis ta entusiastlikult. Kuigi praegu kavatseb meditsiiniõe diplomi saanud naine töötada Soomes poole kohaga, ei välista ta võimalust, et  tulevikus võib ta jääda sinna ka täiskoormusega tööle. “Kõik sõltub pakkumisest. Kui on ikkagi meeldiv seltskond, hea töötasu ja töökeskkond hakkab meeldima, siis olen ka mina oma valikutes paindlik,” selgitas ta.

Majutusvõimalusi on mitmeid. Lühiajalise töö puhul on võimalik ööbida apartemenditüüpi hotellides. Pikemaajalistele peatujatele pakutakse sisustatud tuba ühiselamutüüpi elamutes. Alalised töötajad paigutatakse elama pealinna piirkonnas asuvatesse ühetoalistesse korteritesse. Üürid ulatuvad 8 eurost 10 euroni ööpäeva eest.

Värbamiskampaania korraldas Helsingi, Espoo ja Vantaa linnale tööturuteenuseid pakkuv ettevõte Seure Henkilöstöpalvelut OY koostöös Humanlink Finland OY-ga, mis on osa Varumees-grupist.


Palk

Soomes põhipalk üle 30 000 krooni

•• Eelmisel nädalal sõlmiti kollektiivleping, mille järgi õdede (v.a kiirabiõdede) tunnipalga alammäär tõuseb 1. aprillist 52,50 kroonini. Selle järgi peaks õdede arvestuslik kuupalk olema 168 normtunni järgi 8820 krooni kuus.

•• Alates järgmise aasta 1. jaanuarist saab õdede tunnipalga alammääraks 60 krooni ning arvestuslikuks kuupalgaks 168 normtunni järgi 10 080 krooni.

•• OÜ Varumees poolt vahendatavates Soome töökohtades pakutakse täiskohaga töötades kuus 2000-eurost (31 293-kroonist) põhipalka. Kui meditsiiniõel on aga ette näidata pikem tööstaaÏ, siis  pakutakse viieaastase kogemuse eest 5% ja kümneaastase staaÏi puhul 10% palgalisa.