Ettevõtte teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul on tegemist tavapärase ning igal aastal aset leidva vahetusega, sest parvlaev Viire on tundlik talvistele ilmastikutingimustele Väinamerel ega oma piisavat jääklassi, mistõttu sellega ei saa hilissügisest kevadeni sõita.

Talvehooajal teenindavad reisijaid Kuivastu-Virtsu liinil parvlaevad Ofelia, Regula ning nõudluse suurenedes ka Koguva. „Võrreldes eelmise talvega on tehtud mitmed positiivsed muudatused, kuna ka talvine nõudlus on viimastel aastatel oluliselt kasvanud,” ütles Hiiuväin. „Sisuliselt on liinil nüüd kolm laeva senise kahe asemel, ka Koguva on pidevas sõiduvalmiduses, tehes vajadusel täiendavaid lisareise.”

Hiiuväin lisas, et kui eelmisel aastal toimusid Kuivastu-Virtsu liinil veel osad väljumised kahe tunni tagant, siis nüüd väljuvad laevad mõlemast sadamast igal täistunnil.

„Samuti olid ohtlike veoste reisid teiste sõidukite jaoks piiratud, nüüd teeb neid reise Koguva ning samal ajal teeb suur laev tavareisi. Kõik need uuendused on võimalikuks saanud tänu väga paindlikule koostööle vedaja, tellija ja maavalituse vahel. Kõik vedaja ettepanekud üleveovõimsuse suurendamiseks on leidnud poolehoidu ja tänu sellele ka ellu rakendatud,” kinnitas Väinamere Liinide teenindusjuht.