Väino Koorberg on juhtinud Eesti edukaima ajalehe toimetust üle kuueteistkümne aasta. Õhtulehe juhatuse esimehe Merle Viirmaa sõnul on Väino Koorbergi saavutuste nimekirja eredaimad tähised Õhtulehe positsioon lugejaturul ning ühtehoidev tugev toimetus.

“Väino on peatoimetajana andnud olulise panuse, et Õhtuleht on olnud kõik need aastad Eesti lojaalseima tellijaskonnaga ja hästi majandatud ajaleht. Lugejate armastuse üheks väljenduseks on ka see, et üksikmüügis edastab Õhtuleht oma lähimaid konkurente kordades,“ ütles Viirmaa.

Väino Koorberg nimetab lahkumise põhjusena soovi murda aastatega tekkinud rutiini, leida vaheldust ning omandada uusi oskusi.

„Tahan vaadata, kas ka väljaspool toimetusemaja on elu, tahan mõnda aega mõelda mõtteid, mis ulatuksid kaugemale homse lehe esikaanest, kohata uusi inimesi, pühendada aega oma lähedastele, puhata,” selgitas ta.

“Olen seisnud Õhtulehe eesotsas rohkem kui 6000 päeva, mis on tegelikult hirmus pikk aeg. Nii pika ajaga on sammal lihtne selga kasvama nii juhile kui organisatsioonile. Areng eeldab aga mõlemalt mugavustsoonist väljaastumist,“ lisas ta.

„Õhtuleht on olnud isepäine ja sõltumatu, just seetõttu lugeja meid armastab,” tõi Koorberg esile. “Usun, et ei see armastus ega missioonitunne ei kao ning et Martini juhtimisel jätkab toimetus harjunud ja kindlal moel, kuid leiab ka uut hingamist ja tegutsemistarmu,“ jätkas ta.

Merle Viirmaa vaatab Õhtulehe tulevikule optimistlikult. „Mul on väga hea meel, et Martin Šmutov võttis vastu väljakutse juhtida Õhtulehe toimetuse tööd. Näen temas kirge ja teadmisi ning mis kõige olulisem: selget nägemust ja tahtmist meie lehte ükskõik millisel platvormil paremaks muuta,“ selgitas ta.

Tulevane peatoimetaja Martin Šmutov töötab Õhtulehes alates 2012. aastast. „Õhtuleht on ja jääb lihtsa inimese sõbraks, kes oskab aidata, üllatada, naerutada ja mõnikord natukene šokeerida. Tahame endiselt olla oma lugejale igapäevaseks julgeks ja toredaks kaaslaseks, kellega on vahva aega veeta – kõikjal,“ võttis Šmutov kokku oma kreedo ja kinnitas, et täpsemaid sihte seab ta pärast ametisse asumist septembris.

Õhtuleht on võrdselt Ekspress Grupile ja Suits Meediale kuuluv ajaleht ja meelelahutusportaal, mis jõuab erinevates kanalites igal nädalal pea poole miljoni lugejani.