Turu asemele on plaanis rajada "Kullerkupu MaXXimaga", teatas Haabersti Linnaosa Valitsus.

"Õismäe tee 46 kinnistul asuva Maxima kaupluse juurdeehituse ja rekonstrueerimise projekt näeb ette krundile praeguse eklektilise ja amortiseerunud hoonestuse asemele tervikliku ja kaasaegse hoonemahu,“ märkis Jürgenson. "Hoone sisemine pilt muutub avaramaks, lisanduvad kala-, kondiitri- ja lihaletid. Puuvilja valik muutub tuntavalt. Ruumi riiulite vahel liikumiseks on tulevikus normaalselt ka käruga."

Linnaosavalitsuses toimunud eskiisprojekti tutvustus pälvis ümberkaudsete korteriühistute ja äripindade omanike heakskiidu. Jürgenson ütles, et uue kauplusehoone kerkimine muudab paremaks elukeskkonda ja annab täiendavaid võimalusi linnaosa elanike teenindamiseks.

Hoone arhitektuurse lahendusega on taotletud hoone vastavust funktsioonile ja keskkonda sobivust. Juurdeehitus projekteeritakse hoonetevahelisele alale. Juurdeehituse ehitisealune pind on maksimaalselt 500m².

Kauplusehoone kõrgust ei muudeta, turuhoone lahendatakse kauplusehoonega ühtse kontseptsiooni järgi, mistõttu muudetakse turuhoone katus kaupluse katusega ühekõrguseks madalakaldeliseks 0-2° ning piiratakse parapetiga.

Hoone tagumisele küljele nähakse ette väikses mahus ka teine korrus, kuhu saab paigutada tehnilised ruumid ja abiruumid. Hoone kõrgus maapinnast on valdavalt 4,5m, teise korruse mahus 7,5m. Hoone sokliosa ulatub maapinnast kõrgemale umbes 0,3m.