Okk ütles Pärnu Postimehele, et kümne aasta pärast põhineb Eestis elektri tootmine jätkuvalt põlevkivil, kuid kasvanud on kindlasti taastuvenergeetika osakaal. Oluliselt on paranenud klientide elektrivarustuse kvaliteet, märkis Okk.

Okk ütles, et kümne aasta pärast on Eesti Energia suuromanik endiselt riik. “Ettevõtte aktsiad on aga tõenäoliselt noteeritud börsil ning väikeaktsionärideks on teiste hulgas ka väga paljud Eesti firmad ja eraisikud,” ütles ta intervjuus Pärnu Postimehele.

Elektri täielikku asendumist mingi muu energiaallikaga Okk lähema poole sajandi jooksul kindlasti ei usu. “Maailm on praegu kiiresti muutuv ja 20-30 aasta perspektiivis on võimalikud ka suured läbimurded uute elektritootmise tehnoloogiate osas. Veelgi pikemas perspektiivis võib see kardinaalselt muuta kogu elektroenergeetika tulevikku,” märkis Eesti Energia juht.

Sügisest alustab Eesti Energia ka ise taastuvenergia tootmist, sest valmis saavad Linnamäe hüdroelektrijaam ja Virtsu tuulepark. Nende projektidega tõuseb Eesti Energia ise Eesti suurimaks taastuvenergia tootjaks, sõnas Okk.

Tema sõnul ei asenda taastuvenergeetika põlevkivienergeetikat, vaid ainult täiendab seda. Reaalne on, et aastaks 2015 tõuseb taastuvenergeetika osakaal Eestis praeguselt 0,1 protsendilt umbes kümnele protsendile.