Taal rõhutas, et kõrged tööjõumaksud takistavad majanduse arengut, eriti innovatsiooni, kus leiavad rakendust kõrgepalgalised töötajad.

"Tööjõumaksude langetamise kompensatsiooniks on vaja kehtestada varanduse maks. Kodualuse maamaksu populistlik kaotamine oli absurd," on Taal seisukohal, kuna sellest muudatusest võitsid tegelikult rikkad.

"Aga tehti seda selleks, et saada vaeste hääli. Kodualuse maa maks on vaja tagasi tuua. Kinnisvara peaks üldse maksustama kõrgemalt, ja varandust tervikuna. Maksustada tuleks rikkaks olemist, mitte rikkaks saamist," toonitas ettevõtja.

Ühe valimislubadusega välja käidud 500eurone maksuvaba alampalk on Taali hinnangul vaid populistlik lubadus häälte võitmiseks.

"Populism on õhtumaade demokraatia lahutamatu osa. Kui mõni erakond läheb sellega liiale, siis nad omavahel räägivad, et see on populism. Mis juhtuks, kui mõne firma direktor peaks oma koha allesjäämisel arvestama koristaja, joodikust lukksepa, intrigandist inseneriga? Sama lugu on poliitikutega," märkis Taal.

Olari Taal on tegelenud kaks aastat riigireformi ettevalmistamisega grupis, kus osaleb 50 inimest. Neist tuntumad on advokaat Jüri Raidla, Tallinna Kaubamaja suuromanik Jüri Käo ja Raivo Vare

Loe täispikka intervjuud Lääne Elust.